În finala de pe Wembley, Sergio Aguero a deschis scorul în minutul 20, pentru ca Rodri să mărească avantajul cu o lovitură de cap 10 minute mai târziu. Pe final de primă repriză, Samata, jucătorul adus de la Genk în această iarnă, a redus din handicap, dar "cetățenii" au gestionat perfect scorul până la finalul meciului Cu o posesie categorică, Manchester City nu i-a permis lui Aston Villa să se apropie de poarta lui Bravo, care a avut două intervenții în tot meciul.
După ce a obținut a 3-a Cupă a Ligii consecutivă, Guardiola a vorbit despre performanța lui City din ultimii ani. Tehnicianul spaniol consideră că va dificil pentru altă echipă să repete performanțele extraordinare ale trupei de pe Etihad.
"Este remarcabil că am cucerit 8 trofee în ultimii ani și cred că va fi extrem de dificil pentru celelalte echipe să egaleze această performanță. Chiar și pentru noi va fi complicat, asta e sigur. Pentru asta este nevoie de multă constanță în joc. Când mă uit în urmă, îmi dau seama că am avut la dispoziție un grup de jucători cu adevărat speciali.", a pus Guardiola.
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33
https://i.eurosport.com/2020/03/01/2787344.jpg

Guardiola: "Avem responsabilitatea să câștigăm trofee"

Managerul lui Manchester City a dezvăluit că echipa sa se gândește să câștige cât mai multe trofee în următoarea perioadă. Chiar dacă a pierdut lupta pentru titlu, în detrimentul liderului autoritar Liverpool, formația lui Guardiola încă mai are 2 competiții în vizor: Champions League și Cupa Angliei.
"În continuare, trebuie să dăm totul pentru această echipă și să arătăm că suntem implicați la fiecare partidă. Toată lumea trebuie să știe faptul că avem o responsabilitate la City: să câștigăm trofee. Aguero, spre exemplu, are 13 trofee, iar acest lucru va conta enorm când un alt atacant va veni la echipă. Sergio a ridicat nivelul, iar oricar alt jucător va fi comparat cu el.", a mai adăugat spaniolul.
https://i.eurosport.com/2020/03/01/2787445.jpg
Uitându-se în urmă, la cei 4 ani petrecuți pe banca "cetățenilor", Guardiola a recunoscut că nu și-ar fi imaginat niciodată că va câștiga 8 trofee într-un timp atât de scurt, într-un campionat puternic cum este cel din Anglia. În același timp, managerul de 49 de ani se bucură de faptul că echipa sa încă se află pe podiumul Premier League.
"Nu m-aș fi gândit niciodată că voi aduce atâtea trofee în vitrina lui City. Mă bucură faptul că, deși am câștigat multe trofee în ultimii ani, încă suntem în top. Multe echipe au parte de o scădere de formă semnificativă după ce reușesc să câștige un titlu de campioană și încheie următorul sezon pe locurile 5-6. Noi suntem încă aici, pe podium, la 7 puncte în fața locului 3.", a încheiat Guardiola.
Ajuns pe Etihad în vara lui 2016, Guardiola a reușit s-o transforme total pe Manchester City. Printre cele 8 trofee cucerite se numără 2 titluri în Premier League, în sezoanele 2017/2018 și 2018/2019. Palmaresul lui Guardiola la City este completat de 3 Cupe ale Ligii, o Cupă și 2 Supercupe ale Angliei.
https://i.eurosport.com/2020/03/01/2787477.jpg

Recordul lui Guardiola în finalele disputate în carieră:

  • 14 finale
  • 13 trofee
  • 33 goluri marcate
  • 9 partide în care echipa sa nu a primit gol
În situația actuală, cea mai importantă competiție în care este angrenată Manchester City rămâne, cu siguranță, Champions League. Echipa lui Guardiola a câștigat manșa tur din optimile de finală, pe terenul lui Real Madrid, scor 2-1, iar acum se pregătește de un retur de foc pe Etihad, programat pe 17 martie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
Cupa Mondială FIFA
Primul "11" al accidentaților care lipsesc de la Campionatul Mondial! Unde ar ajunge această echipă?
15/11/2022 LA 17:03