Cu 3 etape înainte de finalul sezonului 2013-2014, Liverpool era lider în Premier League, având 3 puncte avans față de Manchester City. Echipa condusă din teren de Steven Gerrard avusese un sezon fantastic și era la un pas de câștigarea unui nou titlu în Premier League, dar totul s-a năruit pe final, iar o greșeală a legendarului căpitan de pe Anfield a fost cea care a declanșat acel declin.
https://i.eurosport.com/2019/04/12/2564209.jpg
Liverpool juca acasă cu Chelsea, echipă care mai avea puține șanse la titlu în acel moment, dar care s-a dus pe Anfield să își vândă scump pielea. Meciul părea că se îndreaptă spre un 0-0 la pauză, dar Steven Gerrard a comis greșeala vieții, alunecând aproape de centrul terenului și permițându-i lui Demba Ba să recupereze și ulterior să înscrie pentru londonezi. În final s-a terminat 2-0 pentru Chelsea, iar Liverpool avea nevoie ca Manchester City să se încurce pentru a mai spera la titlu. Șocul acelui meci pierdut cu Chelsea a fost acuzat și în următoarea etapă, când Liverpool a remizat, scor 3-3, pe terenul lui Norwich, iar evoluția perfectă a celor de la City pe final de sezon a dus titlul pe Etihad.
Premier League
Ghinion teribil pentru Gerrard! A plătit 30 de milioane pentru un jucător care va rata tot sezonul
15/08/2022 LA 15:22
La 6 ani distanță de la acel moment, Steven Gerrard a recunoscut că nu a trecut complet peste acea dezamăgire. Greșeala din meciul cu Chelsea încă îl bântuie pe fostul căpitan al "cormoranilor", care și-a încheiat cariera fără vreo medalie de campion în Premier League.
"Încerc să uit, dar îmi revine tot timpul în minte. Ce declanșează acest lucru? Nu știu. Televizorul, imaginile, eu stând și reflectând. Sunt un om care gândește mult. Încerc mereu să mă folosesc de experiențe. A fost un moment atât de mare. Am trăit o serie de momente incredibile, pe care nu credeam că o să le trăiesc vreodată. Dar cariera te aduce și în astfel de momente. Ar fi ușor dacă le-ai putea băga sub un preș și să le uiți definitiv, dar nu se va întâmpla așa niciodată.", a spus Gerrard.
În podcastul amintit, fostul internațional englez a adimis că plecarea din 2015 în MLS, la Los Angeles Galaxy, a venit și ca urmare a acelui moment crucial din sezonul 2013-2014, pe care acesta l-a caracterizat ca fiind unul "crud și brutal".

Steven Gerrard: "Nu sunt gelos pe actualele performanțe"

De asemenea, Gerrard a declarat că cel mai mult l-a durut atunci faptul că știa că eroarea sa afectează foarte mult fanii, care au așteptat un trimf în Premier League de atâta vreme. Chiar și așa, fanii și oamenii din club au fost alături de el și l-au ajutat să treacă peste cel mai dezamăgitor moment al carierei: "Nu m-a rănit doar pe mine acea greșeală, ci a rănit o mulțime de oameni, care au urmat acest club atâția ani. Fanii sunt foarte atașați de acest club, îl iubesc cu adevărat. Știam cât de mult ar fi însemnat un titlu pentru fani, pentru mine, pentru familia mea. Oricum, felul în care clubul mi-a fost alături în acea perioadă va rămâne ceva privat."
Chiar dacă s-a retras și nu a apucat să câștige vreu titlu ca jucător, Gerrard s-a bucurat enorm la finele sezonului trecut, când Liverpool a devenit din nou campioana Angliei, după o pauză de 30 de ani.
Actualul antrenor al lui Glasgow Rangers a menționat că nu este sub nici o formă gelos pe cei care au izbutit această performanță: "Încă am o relație specială cu oamenii de la club, cu foștii coechipieri. Poate multă lumea s-a întrebat dacă sunt gelos pe ei, dar nu se pune problema de așa ceva."
Meciurile din Premier League de la Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
Nume uriașe în cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile! Cum arată 11-le ideal
13/08/2022 LA 13:41
Premier League
Premier League, văzut de sus
05/08/2022 LA 10:46