Manchester United se va deplasa pe Anfield Road din postura de lider în Premier League, diavolii având un avans de trei puncte față de cormorani. Este pentru prima oară când United se află pe primul loc în Premier League după Revelion din 2013, atunci când antrenor era marele Sir Alex Ferguson.
Diavolii sunt neînvinși de 11 partide, ultimul eșec fiind înregistrat acum aproape trei luni, pe 1 noiembrie, 0-1 cu Arsenal pe Old Trafford. De atunci, echipa lui Solskjaer nu a impresionat neapărat în toate meciurile, dar a luat întotdeauna punctele necesare și a urcat pe primul loc în campionat.
De cealaltă parte, Liverpool a fost destul de inconsistentă și a suferit de pe urma unor accidentări importante, precum cele ale lui Virgil van Dijk sau Joe Gomez. În aceste condiții, expertul Sky Sports, Graeme Souness, consideră că Liverpool va avea mari emoții în derby-ul de duminică.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
IERI LA 11:31

Liverpool nu mai este aceeași echipă din sezonul trecut

”Când ești o echipă de top, te gândești doar la cum joci tu. Așa a fost la Liverpool în ultimii ani, dar acest sezon este diferit. Liverpool are mari probleme, asta este un fapt, nu o afirmație dramtică de nicăieri. Nu mai este aceeași echipă, nu mai are aceeași consistență, dar cu toate acestea sunt pe locul doi și implicați în lupta pentru titlu. Acesta este meciul pe care trebuie să îl câștige, rivalitatea este una imensă”, a scris Souness.
”Cred că, pentru prima oară în ultimii ani, vor avea emoții serioase înainte de acest meci. Când ei joacă bine, pot să domine adversarul, mai ales în jumătatea adversă. Dar acest lucru nu se mai întâmplă constant în acest sezon. United merge acolo cu încrederea că poate obține un rezultat. Iar dacă va face asta, le va ajuta moralul enorm”, consideră Souness.

De ce nu mai are Liverpool aceeași consistență

Souness consideră că problemele lui Liverpool au început odată cu accidentarea lui Virgil van Dijk mai devreme în acest sezon.
”I-au pierdut pe van Dijk, Joe Gomez și Joel Matip, l-au trimis pe Fabinho în centrul apărării iar aceste evenimente au afectat puternic echia. Dacă l-ai fi întrebat pe Klopp la începutul sezonului ce jucător nu ar fi vrut să se accidenteze, cred că ar fi spus van Dijk pentru că nu prea are cu cine să-l înlocuiască. El leagă totul în defensivă”, a afirmat Souness.
Souness consideră că cea mai mare dilemă a lui Klopp va fi pe cine să trimită în centrul apărării. Pentru că dacă va fi Fabinho ales, atunci se va pierde o piesă importantă de la mijloc și tocmai de aceea este foarte important ca atacul să meargă fără cusur.

Souness o vede pe Liverpool învingătoare

”Dacă am fi vorbit de oricare meci în ultimii cinci ani, aș fi zis că Liverpool va fi învingătoarea clară. Acum nu pot să fiu atât de sigur având în vedere problemele din centrul apărării, acolo cred că sunt vulnerabili.
United va fi periculoasă iar Liverpool, deși este un clișeu, nu va avea nici avantajul unui Anfield plin cu suporteri. Am jucat acolo și știu ce atmosferă creează, mai ales la acest meci. Este greu de prezis, dar cred că Liverpool va face un meci, Alisson va avea o zi bună, cei patru fundași vor fi compacți și diferența de valoare se va vedea”, a concluzionat Souness.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
IERI LA 04:47
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38