articol de Valentin Nicola
Manchester City a început să respire din nou în Premier League, ajunsă pe locul 5 în clasament și avantajul de a avea partidă restantă, trupa condusă de Pep Guardiola s-a impus în fața celor de la Chelsea. A dominat la nivelul șanselor create dar și la șuturi pe poartă, fiind echipa care tactic a condus partida.
Chelsea a interpretat o partitură pe care adversarul o cunoștea deja, iar City a jucat exact, cu precizie în punctele vulnerabile ale londonezilor, între linii. Compartimentele nu s-au conectat iar jucătorii lui City, inteligenți tactic, au contribuit și mai mult la destabilizarea lor.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48
Jocul între linii și anularea închizătorului aduce deschiderea de scor
Minutul 18 aduce deschiderea de scor pentru City, după golul lui Gundogan. Faza bine construită de City exploatează poziționarea lui Kante, francezul este prins avansat, numai poate să ajungă la nivel cu Gundogan, care rămas 1v1 cu Thiago Silva deschide scorul printr-un șut plasat.
https://i.eurosport.com/2021/01/04/2965276.png
La golul doi Chelsea este din nou prinsă cu un pas în urmă
Se poate spune că City a fost în partida de aseară cu un pas în fața rivalilor de la Chelsea. Deși are o intervenție providențială în primă fază, Thiago Silva nu reacționează rapid, Kante este din nou prins avansat, în timp ce Foden, fără marcaj în careu, primește și are timp să redirecționeze balonul în poarta lui Mendy.
https://i.eurosport.com/2021/01/04/2965277.png
Golul trei vine după o eroare a lui Kante într-o zonă critică
Golul 3 al lui City, cel care practic a decis soarta partidei încă din prima repriză, a venit după o eroare a lui Kante, cel care dintr-o zonă centrală fără acoperire trimite în grabă și eronat o minge care ajunge la De Bruyne.
https://i.eurosport.com/2021/01/04/2965278.png
Sterling este lansat în adâncime, Kante îl urmărește foarte bine și întârzie execuția extremei lui City, însă după o deviere din bară mingea ajunge la De Bruyne, care fără marcaj reia lejer în plasa porții.
https://i.eurosport.com/2021/01/04/2965279.png
Jocul lui Chelsea nu este unul eficient, echipa suferă și în atac dar și în defensivă, transferurile au eșuat să se integreze. Pe lângă asta Frank Lampard este din ce în ce mai contestat pe Stamford Bridge, atât din punct de vedere tactic cât și al modului în care interacționează cu jucătorii. Ratarea titlului în acest an este iminentă, oare la fel este și demiterea legendei lui Chelsea de pe banca tehnică?
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11