Ferguson, care va rămâne în staff-ul lui Carlo Ancelotti, s-a declarat mândru de evoluția jucătorilor săi în această după-amiază. Everton a reușit să termine partida contra "tunarilor" fără să încaseze gol, lucru care nu s-a mai întâmplat din luna octombrie:
"Ancelotti a venit în vestiarul echipei la finalul meciului și i-a lăudat pe băieți. A avut un discurs impresionant, iar toată lumea așteaptă cu nerăbdare să înceapă antrenamentele alături de el. Pe lista asta mă includ și eu. Sunt onorat că voi avea oportunitatea să lucrez alături de un mare antrenor. Everton avea nevoie de un manager de clasă mondială, iar acum l-a primit.
Jucătorii și-au recăpătat pasiunea și mândria de a juca fotbal la o echipă minunată cum este Everton. Ei sunt cei care merită toate laudele pentru ultimele meciuri consistente, nu eu. Într-adevăr, meciul de astăzi nu a fost la același nivel cu cele disputate contra lui Chelsea și Manchester United. Totuși, întreaga echipă a depus un efort fantastic și am reușit să încheiem fără gol primit, lucru care nu s-a mai întâmplat de mult timp.", a declarat Duncan Ferguson, la ultima sa partidă ca antrenor interimar pe banca lui Everton.
Cupa Mondială FIFA
Ancelotti are o favorită surpriză în Qatar, pe care ar vrea să o conducă la Cupa Mondială din 2026
24/11/2022 LA 10:06
https://i.eurosport.com/2019/12/21/2740733.jpg

Ancelotti, optimist înaintea debutului la Everton

Carlo Ancelotti a oferit primele declarații după numirea de la Everton pentru site-ul oficial al clubului. Managerul ajuns la 60 de ani nu s-a ferit să laude capacitatea lui Duncan Ferguson de a ridica moralul jucătorilor în scurta perioadă petrecută ca interimar:
"Everton este un club minunat, cu o istorie bogată și cu fani pasionați. Există o viziune clară din partea patronului pentru a aduce succes și trofee. Este ceva care mă atrage ca manager și sunt extrem de încântat că voi avea ocazia să transform această viziune în realitate.
Am văzut în meciurile din ultimele două săptămâni că jucătorii au mult potențial. Munca depusă de Duncan a fost minunată. O organizare puternică, disciplină și motivația sunt ingrediente esențiale în fotbal și sunt fericit că el va face parte din staff-ul meu.", a declarat fostul tehnician de la Napoli.
Everton ocupă locul 15 în Premier League, după 18 etape disputate. Primul meci al "caramelelor" cu Ancelotti pe bancă va fi de Boxing Day, pe 26 decembrie, contra lui Burnley.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Fotbal
Ancelotti a numit cei mai buni cinci jucători pe care i-a antrenat. Surpriza din lista italianului
15/11/2022 LA 16:30
La Liga
Real Madrid i-a găsit înlocuitor lui Asensio! Fotbalistul are amintiri neplăcute de pe Bernabeu
11/11/2022 LA 20:48