Recuperarea lui Gomes a fost extrem de rapidă, iar după numai 86 de zile acest a revenit la antrenamente. Mijlocașul de 26 de ani a fost introdus în repriza secundă a duelului cu Arsenal din urmă cu 2 etape, pentru prima oară după accidentare. Apoi, Ancelotti l-a folosit titular la meciul cu United, din ultima etapă.
Într-un interviu oferit pentru BBC Sport, Andre Gomes a povestit cum a trăit momentul accidentării și cum a trecut peste întreaga perioadă de recuperare.
"Eram conștient de tot ce se întâmpla în acele momente. Mă gândeam că nu este traumatizant numai pentru mine, ci și pentru oamenii din jurul meu. Îmi amintesc când doctorul încerca să-mi pună glezna la loc. Încercam să nu mă uit la picior, nu voiam să rămân cu acea imagine traumatizantă în minte.
Liga
Laporta pare decis să îl dea afară pe Koeman. Cele două nume aflate pe lista de posibili înlocuitori
15/09/2021 LA 12:14
Nu puteam să văd exact ce se întâmpla acolo, dar am observat reacția celor din tribune. Erau îngroziți, nu s-ar fi așteptat niciodată să vadă așa ceva la un meci de fotbal.", a spus Gomes.
https://i.eurosport.com/2019/11/04/2709987.jpg

Gomes: "A fost o călătorie grea"

Mijlocașul portughez a dezvăluit că sprijinul oamenilor din jur l-a ajutat extrem de mult să treacă peste cea mai neagră perioadă a carierei sale.
"În următoarele zile am încercat să stau cât mai departe de telefon. Aveam nevoie să reflectez asupra situației. Chiar și așa, am avut mulți oameni alături de mine, care mi-au trimis mesaje de încurajare. Printre ei s-au numărat Danny Welbeck, Aaron Ramsey și Alan Shearer, care și ei au trecut, la rândul lor, peste accidentări grave.
A fost o călătorie grea până la momentul revenirii, dar mă bucur enorm că n-am fost singur. Am avut aproape familia și prietenii, care au suferit la fel de mult ca și mine. La fel, colegii m-au susținut incredibil și au înțeles prin ce am trecut. După recuperare, când le-am spus să nu mă menajeze, nu s-au opus. Voiam să mă trateze pe ca un jucător normal.", a mai adăugat portughezul.
https://i.eurosport.com/2020/01/28/2764364.jpg

Gomes: "Cel mai important este să crezi în tine"

Gomes a avut și un mesaj de încurajare pentru toți cei care trec prin momente dificile în viață.
"Fiecare dintre noi are problemele și nemulțumirile sale. Sunt conștient că există probleme mult mai grave decât cea pe care am întâmpinat-o eu. Sfatul meu pentru cei aflați în situații dificile este să creadă cu adevărat în ei și să nu se dea bătuți în niciun moment.
În 95% dintre cazuri nu ai cum să dai greș, atâta timp cât îți dorești din suflet să reușești. Indiferent de probleme, de meseria pe care o ai, de actitivatea ta sau de motivul pentru care suferi, cel mai mult contează să crezi în propria persoană. Acesta este mesajul meu.", a încheiat Andre Gomes.
Andre Gomes a fost cumpărat de Everton de la Barcelona vara trecută, în schimbul sumei de 25 milioane de euro. Pentru Gomes și formația lui Carlo Ancelotti urmează duelul din Premier League, din etapa 29.
Duminică, de la ora 16:00, Everton va juca pe terenul lui Chelsea un meci care se anunță extrem de important în contextul luptei pentru primele 4 poziții. Partida de pe Stamford Bridge va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Koeman, distrus: "Jucătorii știu că există un cadavru sportiv pe bancă"
15/09/2021 LA 08:58
Fotbal
FIFA, decizie dură: suspendă pentru acest weekend 11 jucători brazilieni din Premier League
08/09/2021 LA 16:19