Norvegianul de 22 de ani a plecat de la Real Madrid pentru a juca mai mult, în capitala Spaniei fiind ignorat de antrenorul Zinedine Zidane. Astfel, clubul spaniol a ajuns la un acord cu Arsenal pentru împrumutul său până la finalul stagiunii actuale, fără opțiune de cumpărare definitivă.
Odegaard a luat în considerare și o revenire la Real Sociedad unde a impresionat în sezonul 2019/2020 însă el a decis să meargă la Arsenal pentru a se testa în Premier League dar și după o convorbire telefonică cu Mikel Arteta.
Erling Haaland, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Odegaard de la naționala Norvegiei, a comentat mutarea și a dezvăluit că, în măsura în care Arteta va investi încredere în el, tânărul mijlocaș ofensiv poate face lucruri mărețe.
Cupa Mondială FIFA
Gabriel Jesus a fost operat după accidentarea de la Mondial! Mesajul superb primit de la Ronaldo
ACUM 18 ORE
"Când are încredere, Martin poate să facă lucruri incredibile. Va fi foarte interesant, Arsenal e un club mare în Anglia. E un fotbal puțin diferit în Premier League, dar cred că se poate potrivi foarte bine în formația londoneză. Dacă Mikel Arteta îi va da rolul de număr "10", sunt convins că Martin se va descurca de minune", a explicat Haaland pentru vg.no, pentru ca apoi să adauge: "Are nevoie să se simtă apreciat și să i se dea încredere. Dacă joacă, cu siguranță că va câștiga enorm în plan mental. Știm cu toții cât de bun este Odegaard, în momentul în care simte că e apreciat și i se dă încredere va face lucruri uimitoare".

Arteta e omul din spatele împrumutului lui Odegaard de la Real Madrid la Arsenal

Toate premisele sunt favorabile pentru ca Odegaard să revină la forma din sezonul trecut, când a impresionat pentru Real Sociedad. Înainte de a semna cu Arsenal, norvegianul a stat de vorbă cu Arteta, care i-a garantat că va fi un jucător important pentru el, chiar dacă va fi să evolueze pe Emirates doar până în vară.
"Normal că am vorbit cu antrenorul înainte de a veni. E foarte important pentru mine să fiu sub comanda unui tehnician tânăr, de top, îmi plac mult ideile lui. Modul în care vede fotbalul m-a determinat să accept să vin la Arsenal, mi-a dat un sentiment de încredere. Pot spune că Arteta a fost un element crucial în alegerea mea", a mărturisit Odegaard, pentru siteul oficial al "tunarilor".
Ajuns pe Bernabeu în 2017, moment în care era văzut cel mai de perspectivă tânăr din Europa, Odegaard a fost îmorumutat la Vitesse și Real Sociedad. Sezonul trecut pentru basci a evoluat constant, reușind 7 goluri și 9 pase decisive în toate competițiile. Zidane a vrut să îl aibă în actuala stagiune sub comanda sa, dar i-a oferit prea puține șanse să evolueze.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Fotbal
Fotbalistul pe care a pus ochii Arteta vine din Ucraina! Shakhtar cere 75 de milioane de euro
08/11/2022 LA 16:59
Europa League
Cum arată cotele la câștigarea Europa League, după tragerea la sorți a duelurilor din 16-imi
07/11/2022 LA 13:00