Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul momentului în Premier League. Când ar putea reveni fanii în tribune

Vlad Dumitrescu

Actualizat 18/06/2020 la 11:29 GMT+3

Federația din Anglia ia în considerare ca spectatorii să revină pe stadioanele din Premier League chiar din septembrie.

Fanii din Premier League se vor putea întoarce pe arene, într-un număr redus, începând cu 17 mai

Credit imagine: Getty Images

Football Association (FA - federația engleză) considera acum câteva săptămâni că suporterii nu se vor putea întoarce pe stadioane ”pentru mult timp” însă oficialii cred acum că fanii ar putea reveni chiar din septembrie, conform directorului executiv al FA, Mark Bullingham. Declarațiile sale vin după ce ministrul Culturii, Oliver Dowden, a afirmat că și el își dorește ca fanii să revină pe stadioane în aceeași perioadă.
”Sper ca odată cu începerea noului sezon vom putea să permitem unor fani să se întoarcă pe stadioane. Știu că acest lucru este foarte important pentru situația financiară a cluburilor”, a declarat Dowden. Conform recomandărilor oficiale, riscul de a contacta coronavirusul afară, pe stadion, este redus, însă problema rămâne felul în care oamenii vor intra pe arene și cum se vor deplasa în interiorul ei.
Dowden a explicat că suporterii s-ar putea întoarce mai rapid pe stadioane decât cei de la sporturile care se desfășoară în interior din acest motiv. Bullingham a afirmat: ”Sperăm să fim într-o situație diferită în septembrie și sper ca atunci să putem aduce suporterii înapoi. Analizăm multe variante, încercăm să anticipăm și cum se vor deplasa oamenii în stadion, vrem să vedem cum ar arăta și cu distanțare între persoane”.

Fanii revin pe stadioane... cu pașapoarte de sănătate?

Din aceste planuri ar putea face parte și așa-zisele ”pașapoarte de sănătate”, care vor putea fi prezentate direct pe telefon pentru a putea demonstra că o persoană nu este infectată cu coronavirus, dar totul depinde de cum va organiza guvernul britanic testele.
FA examinează felul în care ar putea ajunge la o diversitate mai mare în conducerea fotbalului, a informat Bullingham, în contextul protestelor Black Lives Matter dar și a acțiunilor unor jucători importanți ca Raheem Sterling sau Marcus Rashford. El a precizat că FA este ”extrem de mândră” de ei și că jucătorii vor putea îngenunchia înaintea meciurilor fără să fie îngrijorați că vor fi sancționați.
PREMIER LEAGUE
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo