Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ar fi trebuit să fiu nebun să spun "nu". Voi juca în Premier League". Mutare de 30 de milioane €

Cristian Mihală

Actualizat 11/09/2020 la 11:23 GMT+3

La doar 19 ani, Wesley Fofana (Saint-Etienne) are șansa carierei. Fundașul a primit o ofertă de 30 de milioane de euro de la Leicester și vorbește ca și cum mutarea s-ar fi făcut, deși francezii nu și-au dat încă acordul pentru transfer.

Wesley FOFANA of Saint Etienne, Boulaye DIA of Reims and Marshall MUNETSI of Reims during the Ligue 1 match between Stade Reims and AS Saint-Etienne at Stade Auguste Delaune on December 8, 2019

Credit imagine: Getty Images

După ce Wolves a stabilit un record al clubului cu Fabio Silva (18 ani), pentru care i-a plătit lui Porto 35 de milioane de euro, Leicester face și ea un sacrificiu financiar uriaș pentru un tânăr jucător.
Wesley Fofana este un fundaș central de doar 19 ani, cu un fizic impunător. A debutat anul trecut la prima echipă a lui Saint-Etienne, iar calitățile impresionante l-au adus în atenția unor cluburi importante.
AC Milan, Red Bull Leipzig și West Ham s-au interesat de posibilitatea de a-l achiziționa, însă Leicester pare a fi câștigătoarea în cursa pentru transferul francezului. Suma e una impresionantă, având în vedere că vorbim de un tânăr care nu a impresionat încă la cel mai înalt nivel, 30 de milioane de euro.
"Am primit mai multe oferte, era normal să le analizez împreună cu agentul meu. Acum, decizia mea e luată, am acceptat să evoluez în Premier League. Da, la Leicester. Am visat mereu să joc acolo, în Anglia. A fost o ofertă pe care nu o puteam refuza. Vin dintr-un district din Marseille, dintr-o familie modestă, și ar trebui să fiu nebun să îi spun "nu" lui Leicester. Acest contract îmi poate schimba viața. Știu că sunt la început de carieră, dar trebuie să am grijă de familia mea. Aspectul sportiv și material au contat decisiv, astfel că am acceptat", a dezvăluit Fofana, în L'Equipe.

Fofana, decis să impresioneze în Premier League

Saint-Etienne nu și-a dat încă acordul pentru mutare, dar, judecând după discursul lui Fofana, probabil că transferul e doar o chestiune de timp, francezii neavând niciun motiv să refuze o asemenea sumă pentru un fotbalist care a debutat în 2019 pentru prima echipă.
În Premier League, Fofana va trebui să le facă o concurență serioasă lui Soyuncu și Evans, titularii din sezonul trecut în centrul liniei defensive a lui Brendan Rodgers. Jucătorul din Hexagon nu are vreun dubiu că se va impune, fiind gata de orice sacrificiu pentru a nu rata șansa unică avută.
"Sunt extrem de determinat și sunt gata să îmi schimb biața. Punând o asemenea sumă pe masă pentru mine, Leicester mă provoacă. Voi fi extrem de motivat să demonstrez că merit încrederea. Mă duc la o echipă unde există concurență pe post, dar chiar cred că am o șansă să devin titular", a mai spus fundașul central.
Leicester debutează în etapa 1 din Premier League duminică, în deplasarea de la WBA. Partida va fi pe Eurosport 1, de la ora 16:00.
picture

Etapa 1, Premier League 2020-2021

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo