Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal a câștigat Supercupa Angliei, după ce a învins pe Liverpool, la penaltyuri

Cristian Mihală

Actualizat 29/08/2020 la 20:47 GMT+3

Arsenal a câștigat primul trofeu al sezonului, Community Shield, după ce s-a impus la penaltyuri în fața lui Liverpool. În cele 90 de minute regulamentare, scorul a fost egal 1-1, după reușitele lui Aubameyang și Minamino.

Chris Tierney, Pierre-Emerick Aubameyang y Eddie Nketiah (Arsenal)

Credit imagine: Getty Images

Cu două săptămâni înainte de startul sezonului în Premier League (partida a avut loc atât de devreme din cauza partidelor internaționale din Liga Națiunilor), Arteta a reușit al doilea său trofeu ca antrenor al lui Arsenal. După FA Cup, "tunarii" s-au impus și în fața formației care a dominat de o manieră categorică sezonul trecut de Premier League.
Partida a început perfect pentru londonezi, care au înscris prin Aubameyang, golgheterul și căpitanul, care cel mai probabil săptămâna viitoare va semna prelungirea contractului.
Liverpool nu a acuzat șocul și, chiar dacă Klopp nu s-a putut baza pe Alexander Arnold și Henderson, a dominat teritorial. Golul care părea să ducă la o răsturnare a balanței i-a aparținut lui Minamino, cu 12 minute înainte de fluierul final.
S-a ajuns astfel la penaltyuri (fără prelungiri), unde Arsenal nu a ratat. Toți cei 5 executanți desemnați de Arteta l-au învins pe Alisson, astfel că "tunarii" au obținut a 16-a Supercupă din istoria sa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo