Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, cel mai scump transfer din istoria sa! Vlahovic e înlocuitorul lui Aubameyang, care pleacă la Barcelona

Cristian Mihală

Publicat 06/11/2021 la 12:12 GMT+2

Dusan Vlahovic, atacantul sârb care a atras atenția marilor cluburi prin evoluțiile sale, e foarte aproape de Arsenal. Cel puțin asta susține Sky Italia, care notează că "tunarii" au pregătit o ofertă de 80 de milioane de euro pentru sârbul de 21 de ani.

Mikel Arteta este foarte încrezător că Pierre Emerick Aubameyang va continua la Arsenal

Credit imagine: Getty Images

După plecarea lui Federico Chiesa de la Fiorentina la Juvenutus, în vara anului 2020, un alt tânăr talentat reușea să confirme pentru echipa "viola": Dusan Vlahovic.
Vlahovic și-a început cariera fotbalistică la echipa din țara sa natală, Partizan Belgrad, echipă alături de care a reușit să câștige și un campionat. Datorită talentului său uriaș, la vârsta de doar 18 ani, atacantul sârb reușea să prindă un transfer chiar în Serie A, la Fiorentina. În primele două sezoane la echipa din Florența, Vlahovic a început ca titular doar 14 partide. Sezonul precedent, după plecarea lui Chiesa la Juventus, Vlahovic a reușit să înscrie 21 de goluri în 37 de partide, devenind unul dintre cei mai buni tineri atacanți ai Europei.
Pe urmele sale sunt mai mulţi granzi ai Europei, iar Fiorentina pare în sfârşit dispusă să îl vândă, după ce oferta de prelungire a contractului a fost respinsă. În vară, formaţia viola a refuzat pe loc 50 de milioane de euro de la Atletico Madrid pentru vârf, dar acum e de aşteptat ca propunerea lui Arsenal să fie acceptată, anunţă Sky Italia.
De atacant se interesează în continuare formaţia lui Simeone, dar şi Juventus sau PSG, însă niciuna nu pare dispusă să achite preţul oferit de formaţia de pe Emirates.
Dacă va ajunge sub comanda lui Arteta, Vlahovic va deveni cel mai scump jucător transferat vreodată de londonezi. Până acum recordul era deţinut de Pepe, care a ajuns pe Emirates pentru 78 de milioane de euro, în 2019, de la Lille.

Barcelona îl vrea pe Aubameyang

Interesul lui Arsenal pentru Vlahovic vine în contextul în care lui Lacazette îi expiră contractul cu formaţia de pe Emirates şi nu va prelungi.
Sunt şanse mari ca "tunarii" să renunţe şi la Aubameyang, în contextul în care presa spaniolă notează că Barcelona e gata să pună la bătaie aproximativ 50 de milioane de euro pentru fotbalistul care a ajuns deja la 32 de ani.
Catalanii au nevoie urgentă de un atacant după ce medicii i-au transmis lui Sergio Aguero că nu va mai juca în următoarele trei luni din cauza unor probleme cardiace depistate după meciul cu Alaves, în care a fost scos de pe teren după ce a acuzat dificultăți respiratorii.
Joan Laporta se vede astfel obligat să transfere un fotbalist de atac în următoarea perioadă. Potrivit presei din Spania, principala țintă a catalanilor este Pierre-Emerick Aubameyang, fotbalistul de 32 de ani al lui Arsenal, care a reușit 7 goluri și două assist-uri în cele 10 meciuri în care a evoluat în acest sezon.
Președintele clubului blaugrana se implică personal în negocieri, conform El Nacional, pentru că își dorește ca fotbalistul să fie convins cât mai curând să semneze, ținând cont că Barcelona are acum un singur atacant apt de joc. Este vorba despre Memphis Depay, în timp ce Martin Braithwaite și Ousmane Dembele sunt accidentați.
Arsenal e deschisă să renunţe la golgheterul său din ultimele sezoane, varianta Vlahovic fiind una de mare viitor. Auba va împlini în curând 33 de ani şi nu a mai impresionat în ultima perioadă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo