Articol scris de Valentin Nicola
Cu un joc oscilant în acest sezon Chelsea, se află pe locul 7 în Premier League după înfrângerea contra marii rivale Arsenal. Investițiile imense din vară pe piața transferurilor nu dau randament la nivel de echipă, iar semnele de întrebare ar trebui să fie ridicate atât asupra capacității lui Frank Lampard de a gestiona o echipă care trage la titlu, dar și asupra modului în care lotul a fost alcătuit.
De cealaltă parte, Arsenal pare să reintre pe un făgaș normal, a avut o construcție mai bună decât în precedentele întânliri și a forțat anumite erori în jocul advers care au înclinat decisiv balanța jocului. Mai este totuși nevoie și de continuitate în evoluții pentru a spera la un finish în Top 5 din Premier League, lupta fiind una extrem de strânsă și în acest sezon.
Premier League
Thomas Tuchel, criticat în Anglia, după ce a găsit scuze pentru forma slabă a lui Chelsea
ACUM 20 ORE
https://i.eurosport.com/2020/12/27/2961876.jpg

Penalty-ul provocat de James, imprudență provenită și din pasivitatea defensivă a lui Werner

Timo Werner fostul atacant al lui RB Leipzig, cumpărat de Chelsea pentru aproximativ 53 de milioane de euro în vară, trece printr-o criză de formă în Premier League. Fără să mai impresioneze în fața porții adverse, germanul a fost integrat într-un sistem tactic diferit față de ce era obișnuit în Bundesliga.
Fără să dețină un instinct defensiv ridicat precum Son spre exemplu, Werner este obligat să facă, la aceeași intensitate ambele faze pentru Chelsea. Un centru-înaintaș pur-sânge, se rerage pentru a acoperi flancul ceea ce îi afecteză vizibil randamentul. Eficient și periculos aproape exclusiv în treimea adversă, Werner a eșuat să intervină la pasa lui Xhaka spre Tierney la faza exact premergătoare penalty-ului.
https://i.eurosport.com/2020/12/27/2961877.png
Tierney pătrunde în careu după ce îl depășește pe James, fundașul lui Chelsea acționând printr-o intrare imprudentă provocând faultul la care s-a dictat penalty-ul transformat de Lacazette.

Golul din lovitură liberă marcat de Xhaka la granița între imprudență și lipsă de susținere pentru Kante

Ajuns cu Saka în preajma careului propriu, Kante intervine decisiv la adversar provocând un fault într-o zonă periculoasă. Versatilul închizător francez a acționat sub presiunea de a nu îi permite lui Saka să îl depășească, iar un factor important a fost constituit și de lipsa de marcaj în care mijlocașul lui Arsenal, Smith Rowe se afla în zonă centrală și fără om în apropiere.
https://i.eurosport.com/2020/12/27/2961879.png

Bijuteria lui Saka provine din construcția lui Arsenal, inteligența lui Bellerin și indecizia lui Thiago Silva

Golul 3 al lui Arsenal a fost marcat de Saka după o execuție de excepție, însă acțiunile premergătoare au contribuit decisiv în spațiul creat pentru șutul fotbalistului englez.
Arsenal a ieșit excelent din apărare, Bellerin a pornit rapid pe contraatac după o combinație rapidă la centru cu Lacazette, lateralul spaniol îl trage după el pe Thiago Silva, brazilianul rămas dezorientat numai îl întâmpină pe Saka cel care are timp să îl execute pe Mendy.
https://i.eurosport.com/2020/12/27/2961880.png

Victorie meritată în derby pentru Arsenal

Posibil să fi existat și ceva noroc la execuția superbă de la golul 3 marcat Arsenal, dar felul în care aceștia au știut să își fructifice șansele în partida de aseară și modul silențios în care Chelsea s-a prezentat pe Emirates, denotă o victorie meritată pentru trupa lui Mikel Arteta.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Premier League
Thomas Tuchel s-a săturat să fie întrebat de Lukaku! Ce a spus germanul după egalul de la Brighton
IERI LA 07:35
Liga
Eden Hazard, tot mai nemulțumit de situația de la Real Madrid! Anunțul jurnaliștilor belgieni
17/01/2022 LA 14:11