Formația de pe Emirates a întâlnit astăzi victima preferată, Newcastle pierzând 13 din ultimele 14 întâlniri directe. Asta nu a împiedicat-o pe formația lui Steve Bruce să facă o primă repriză foarte bună, gazdele fiind în unele momente de nerecunoscut.
La cabine, Arteta a găsit discursul corect, iar din minutul 46 pe teren au pășit două formații total diferite. Aubameyang și Pepe au înscris la scurt timp după reluare și se părea că meciul e închis.
Newcastle a avut oportunitatea să revină în partidă. dar Saint-Maximin a lovit bara, după ce Clark a ratat și el din poziție ideală.
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
ACUM 3 ORE
Pe final, Ozil - la primul gol al sezonului - și Lacazette au stabilit rezultatul final, în ceea ce a reprezentat al doilea meci al lui Arteta la rând în care echipa sa nu primește gol. O performanță fantastică, judecând după cum a arătat apărarea lui Arsenal în prima parte a sezonului.
Pepe a reușit cel mai bun meci al său în tricoul lui Arsenal. Fotbalistul francez adus de la Lille pentru 80 de milioane de euro a reușit un gol și două assisturi.
Golul lui Ozil a fost o capodoperă din punct de vedere al construcției fazei. Au fost 35 de pase până când germanul a finalizat, cu 10 mai multe decât la oricare alt gol marcat în acest sezon de Premier League. Toți jucătorii lui Arsenal au atins mingea în drumul spre gol, semn că Arteta este un demn urmaș al filosofiei lui Guardiola.
Arsenal pune capăt unei serii de patru meciuri fără victorie în campionat și acumulează 34 de puncte. "Tunarii" pot încă visa la locul 5, ocupat acum de Tottenham, unul extrem de important în contextul în care City e suspendată din Champions League. Între cele două rivale londoneze sunt în acest moment 6 puncte.
De partea cealaltă, Newcastle coboară pe 13, rămânând cu 31 de puncte. Pentru "coțofene" nu ar trebui să se mai pună problema retrogradării, în condițiile în care au 7 puncte avans față de locul 18, primul care merge în Championship.

Rezultatele etapei în Premier League

  • Everton - Palace 3-1
  • Brighton - Watford 1-1
  • Sheffield United - Bournemouth 2-1
  • Wolves - Leicester 0-0
  • Southampton - Burnley 1-2
  • Norwich - Liverpool 0-1
  • Aston Villa - Spurs 2-3
  • Arsenal - Newcastle 4-0

Au mai rămas de jucat

Chelsea - Manchester United (luni, ora 22:00, pe Eurosport 1)
Manchester City - West Ham (miercuri, ora 21:30, Eurosport 1)
Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
IERI LA 11:55
Premier League
Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama?"
25/09/2021 LA 09:31