Arsenal e pe locul 9 în Premier League, la egalitate de puncte cu micuța Burnley, cu 3 etape înainte de final. Apărarea e punctul slab al trupei de pe Emirates de mai multe sezoane, dar parcă niciodată nu s-au comis atâtea erori ca în actuala stagiune.
În derbyul nordului Londrei, cu Spurs, "tunarii" au fost din nou trădați de fundași, Shkodran Mustafi, David Luiz și Sead Kolasinac comițând greșeli la golurile marcate de trupa lui Mourinho.
Paul Merson, fosta legendă de pe Highbury, consideră că niciun antrenor, oricât de priceput ar fi, nu o poate scoate pe Arsenal din criză în condițiile în care fundașii comit gafe în cele mai banale momente ale partidelor.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44
"Putea fi pe bancă și Guardiola, ținându-l în brațe pe Mourinho. Putea fi Sir Alex Ferguson sau Arsene Wenger sau un manager care să însumeze calitățile tuturor...când ai un fundaș care nu poate să dea o pasă de cinci metri, ai mari probleme", a spus Merson pentru Sky Sports.

Fundașii lui Arsenal nu au mentalitatea corectă

Lipsa de concentrare și presiunea sunt cauzele pentru care apărătorii lui Arsenal greșesc atât de des. Aceștia nu au o mentalitate potrivită pentru un club de talia trupei de pe Emirates, iar nesiguranța defensivă își pune amprenta pe jocul în ansamblu, deși de la mijloc în sus "tunarii" nu arată chiar rău.
"Arsenal are nevoie de fundași care vor cu orice preț să țină un clean sheet (n.r.să nu primească gol). Să nu iei gol pentru un apărător e ca și cum un atacant ar marca o triplă. Aceasta e mantalitatea de care are nevoie Arsenal. E o lipsă de concentrare evidentă pe lista de fund a lui Arsenal. E vorba de gafe în situații banale, când ar trebui să intervină automatismele. Sunt faze atât de ușoare, e ca spălatul pe dinți dimineața, iar ei totuși greșesc", a mai spus Merson.
2 titluri a cucerit Paul Merson cu Arsenal (1988-1989 și 1990-1991). El a reușit să cucerească și un trofeu european ca fotbalist al "tunarilor": Cupa Cupelor, în sezonul 1993-1994.
https://i.eurosport.com/2020/07/14/2849881.jpg
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
25/09/2022 LA 05:15
Liga Națiunilor UEFA
Marco Rossi, selecționerul italian al Ungariei, așteaptă oferte din Serie A! Maghiarii sunt pe val
24/09/2022 LA 15:10