Unai Emery a dus-o pe Arsenal în cel mai slab punct al existenței sale în ultimii 20 de ani, astfel că boardul "tunarilor" a decis să îl dea afară, apelând la soluția de avarie "Ljungberg", până când se vor fi înțeles cu un antrenor cu nume.
În ultimele săptămâni discuțiile cu diverși tehnicieni au fost în toi, la un moment dat favorit să preia trupa londoneză fiind Patrick Vieira. Trebuie spus că prima variantă a conducerii lui Arsenal a fost Arteta, dar secundul lui Guardiola de la City a refuzat propunerea, fiind șanse mari ca el să devină noul antrenor al "cetățenilor", odată ce Pep va pleca de pe Etihad.

Eșecurile lui Chelsea i-au dat speranțe lui Arsenal

Fotbal
Charlie Patino, cel mai bun tânăr din istoria Academiei lui Arsenal, gata de debut!
21/09/2021 LA 11:02
În acest context, șefii "tunarilor" au abordat pista "Pochettino", dar inițial nu credeau că mutarea are mari sorți de izbândă. Potrivit presei engleze, însă, fostul tehnician al lui Spurs a fost mult mai deschis decât se așteptau cei din conducerea lui Arsenal, el transmițându-le apropiaților că a fost impresionat de planul șefilor de pe Emirates. Conducerea londonezilor a plecat inițial de la premisa că argentinianul va dori să ajungă la o formație mai mare, vorbindu-se în trecut despre interesul lui Bayern și Real pentru el; însă, odată negocierile demarate, a înțeles că există o șansă reală ca Pochettino să ajungă în curtea lui Arsenal.
În acest context, presa engleză scrie astăzi că părțile au stabilit o nouă întâlnire pentru luni, după partida lui Arsenal cu City, în care se vor pune la punct ultimele detalii privind contractul și transferurile ce vor fi făcute. Boardul "tunarilor" speră ca Pochettino să semneze contractul încă din această săptămână, miza fiind una extrem de mare. Cele 4 înfrângeri în ultimele 5 partidei pentru Chelsea au făcut ca locul 4 să fie iar "disponibil", după ce se părea că echipele care vor evolua la anul în Champions League sunt cunoscute încă de la jumătatea sezonului. Ca atare, Arsenal are nevoie de un tehnician cu nume, care să scoată urgent echipa din criză, iar Pochettino e văzut omul ideal.
  • Marcelino, Vieira, Arteta, Ancelotti, Pochettino, Allegri, Paulo Sousa și Roberto Martínez au fost antrenorii contactați de Arsenal după demiterea lui Emery.
Trebuie spus că inclusiv fanii lui Arsenal din România sunt încântați de posibilitatea ca Pochettino să vină la cârma echipei. Conducerea "tunarilor" Se temea că argentinianul nu va fi o variantă populară printre fani, având în vedere că a scris istorie la cârma marii rivale a lui Arsenal, Spurs.
Premier League
Două cluburi tari au pus ochii pe Bukayo Saka! Unde e dorit și cât vrea Arsenal în schimbul lui
21/09/2021 LA 07:55
Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
17/09/2021 LA 14:53