Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal și Tottenham sunt în luptă directă pentru Lucas Vazquez, jucătorul care va pleca de la Real

Nicu Savin

Actualizat 21/03/2021 la 17:45 GMT+2

Lucas Vazquez va pleca de la Real Madrid în vară, iar Arsenal și Tottenham au început deja o cursă de la distanță pentru semnătura interanționalului spaniol.

Marco Asensio y Lucas Vázquez (Real Madrid)

Credit imagine: Getty Images

Cu câteva zile în urmă, presa din Spania anunța că Lucas Vazquez nu a acceptat ultima propunere a Realului de a-și prelungi contractul și va părăsi campioana Spaniei la finele acestui sezon. Oficialii madrileni i-au propus un nou contract pe 3 ani cu un salariu redus cu 10%, dar fotbalistul de 29 de ani a spus pas și va pleca de la clubul care l-a crescut și pentru care a evoluat în ultimele 6 sezoane.
Cota lui Vazquez este una foarte ridicată, iar presa iberică susține că acesta solicită un salariu foarte mare. The Mirror scrie că Arsenal și Tottenham și-l doresc în egală măsură pe jucătorul Realului și au început deja discuțiile cu agentul acestuia. Singura problemă pentru cluburile londoneze ar fi că Vazquez își dorește un contract pe 4 sezoane la o echipă de Champions League, ori cele 2 mari rivale din nordul capitalei britanice sunt departe de calificarea în această competiție.
Totuși, dacă nu vor veni oferte de la cluburi mai importante, Vazquez ar putea fi ademenit în Premier League. Real Madrid are relații excelente cu Arsenal și Tottenham, madrilenii împrumutând sau cedând definitiv la echipele londoneze mai mulți jucători în ultimul timp: Bale și Reguilon la Tottenham, respectiv Ceballos și Odegaard la Arsenal.

Lucas Vázquez celebra su gol con el Madrid ante la Real

Lucas Vazquez, ultima victimă a lui Zidane

Deși în mod oficial Vazquez a refuzat din rațiuni financiare prelungirea contractului cu Real Madrid, neînțelegerile sale cu Zinedine Zidane par să fie adevăratul motiv pentru care el nu va continua pe Bernabeu. Chiar dacă a jucat frecvent și în acest sezon, relația ibericului cu Zinedine Zidane nu este cea mai bună.
Presa din Spania a scris că cei doi au avut mai multe schimburi de replici, iar Vazquez este folosit numai din cauza problemelor de lot de la Real. Istoria recentă a arătat că jucătorii care au intrat în dizgrația lui Zidane din varii motive, au avut viață scurtă pe Bernabeu, antrenorul francez având o putere uriașă în cadrul clubului.
Numai în ultimii 2 ani, fotbaliști precum Gareth Bale, Sergio Regulilon, Achraf Hakimi, Martin Odegaard sau Luka Jovic au fost îndepărtați de pe Bernabeu pentru că nu s-au înțeles cu Zidane. Dintre aceștia, doar ultimii 2 mai au șansa unui viitor la club, dar nici acest lucru nu este sigur, existând tot mai multe informații că împrumutul sârbului la Frankfurt ar putea fi prelungit, iar Arsenal vrea să îl cumpere definitiv pe Odegaard.

JORGE DE FRUTOS, ÎNLOCUITORUL IDEAL PENTRU LUCAS VAZQUEZ LA REAL MADRID

Potrivit cotidianului Marca, Zidane îl va aduce la Real, după plecarea "favoritului său", pe Jorge de Frutos (24 de ani), extrema lui Levante.
Traseul lui De Frutos este similar cu cel al lui Vazquez. Atacantul de 24 de ani a fost crescut la academia Realului, iar în 2019 a fost trimis sub formă de împrumut, mai întâi la Real Valladolid, apoi la Rayo Vallecano.
"Galacticii" l-au vândut definitiv vara trecută, la Levante, în schimbul unei sume care poate ajunge până la 5 milioane de euro.
De notat că Real a oprit un procent de 50% din drepturile lui De Frutos. Astfel, madrilenii au dreptul să refuze o primă ofertă pe care Levante ar putea s-o primească pentru transferul său. În urmă cu câteva săptămâni, în presă s-a scris despre interesul Sevillei în serviciile lui De Frutos.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo