Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal - Tottenham: Cele două echipe caută să-și salveze sezonul în Derby-ul Nordului Londrei

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 12/03/2021 la 17:44 GMT+2

Arsenal şi Tottenham se întâlnesc duminică, (18:30, Eurosport 1) în derby-ul Nordului Londrei, un meci cu multe orgolii care implică două echipe cu parcursuri similare în acest sezon.

Harry Winks de la Tottenham va avea viață grea cu Pierre-Emerick Aubameyang, atacantul lui Arsenal

Credit imagine: Getty Images

articol de Romeo Ene
Atât Arsenal cât şi Tottenham se află în afara locurilor care duc în cupele europene, astfel căpartida este de o importanță considerabilă: un succes cu marea rivală poate face, măcar pentru moment, un sezon nereușit.

ARSENAL - TOTTENHAM. TUNARII, SEZON SUB AŞTEPTĂRI ÎN PREMIER LEAGUE

Arsenal se află pe locul 10 înaintea duelului de duminică seară, cu 38 de puncte. Trupa antrenată de Mikel Arteta face un sezon mult sub pretenţiile unui club precum Arsenal, însă ultimele evoluţii sunt încurajatoare.
Arsenal are un moral ridicat după ultimele rezultate. ''Tunarii'' vin după patru meciuri consecutive fără înfrângere, iar în Europa au prima şansă la calificarea în sferturile Europa League, după ce au câştigat cu 3-1 pe terenul lui Olympiacos în manşa tur a optimilor de finală. În şaisprezecimile competiţiei, Arsenal a trecut de Benfica după o dublă spectaculoasă, 1-1 în Portugalia şi 3-2 pe teren propriu, după ce portughezii au condus cu 2-1 pe Emirates.
Arsenal şi-a fixat ca obiectiv ocuparea unui loc care să ducă în Europa la finalul sezonului, însătunarii sunt departe de îndeplinirea lui. Zece puncte îi despart de locul cinci, ocupat de West Ham, primul loc care duce în Europa League.
Șapte puncte are de recuperat Arsenal faţă de rivala Tottenham, iar Arteta are nevoie de o victorie pentru a se apropia de Spurs, mai ales că are toţi jucătorii disponibili pentru partida de duminică.

ARSENAL - TOTTENHAM. SPURS, APROAPE DE EUROPA

Tottenham vine pe Emirates în postura echipei de pe locul șapte, cu 45 de puncte. Jucătorii lui Mourinho au avut parte de un sezon în care momentele bune au fost umbrite de momentele slabe. Spurs are nevoie de un rezultat pozitiv pe Emirates pentru a păstra şanse reale la ocuparea unui loc care duce în cupele europene la finalul sezonului.
Spurs trece printr-o formă de zile mari, având cinci victorii consecutive în toate competiţiile, ultimul succes venind în turul optimilor Europa League, împotriva lui Dinamo Zagreb. În şaisprezecimi, Tottenham a trecut de Wolfsberger fără emoţii, 8-1 la general.
Giovani Lo Celso este jucătorul pe care nu se va putea baza portughezul pentru meciul de pe Emirates din cauza unei accidentări.
Tottenham a câştigat trei din ultimele cinci derby-uri cu Arsenal, remizând în celelalte două meciuri. Ultimele două partide dintre cele două echipe au avut loc pe stadionul lui Tottenham, ambele fiind câştigate de Spurs.
Arteta îşi pune speranţa în Lacazette, care cel mai probabil va pleca la vară, şi Aubameyang, cei doi marcând împreună 18 goluri. Odegaard face şi el un sezon remarcabil, astfel căArsenal poate oferi o replică solidă. De cealaltă parte, Mourinho are încredere că Harry Kane, care a ieşit accidentat în meciul cu Olympiacos, va reveni pe teren şi va putea să o ajute pe Spurs să câştige partida.
Kane a marcat 16 goluri până acum pentru Tottenham, fiind al doilea golgheter al Premier League după Salah. Son are şi el 13 reuşite, coreeanul fiind o piesă de bază în angrenajul celor de la Spurs.
Va fi un meci între cele mai dure echipe din Premier League. Arsenal şi Tottenham au primit cele mai multe cartonaşe galbene de la startul sezonului, Tottenham 60, respectiv Arsenal 53. Duelurile dintre cele două echipe au oferit mereu agresivitate, fiind pe locul trei într-un top al derby-urilor cu cele mai multe cartonaşe galbene. Arbitrul partidei va fi Michael Oliver.

Echipe probabile Arsenal - Tottenham (duminică, 18:30, Eurosport 1):

Arsenal: Leno; Tierney, Mari, Luiz, Chambers; Xhaka, Partey; Saka, Odegaard, Pepe; Aubameyang
Tottenham: Lloris; Reguillon, Alderweireld, Sanchez, Aurier; Ndombele, Hojbjerg; Heung-Min Son, Moura, Bale; Kane
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo