Înlocuirea lui Emery cu Ljungberg nu părea să fi adus efectul scontat pentru Arsenal, care traversează unul dintre cele mai proaste sezoane din istorie. Înainte de meciul cu West Ham, Aubameyang&Co nu mai învinseseră pe nimeni de 9 meciuri, bifând o serie de recorduri negative:
  • doar 4 victorii în Premier League, din 1975 nereuşind o serie atât de slabă;
  • 19 puncte adunate, egalând contraperformanţa din 1994;
  • cele mai puţine goluri marcate (din 1998 nu a fost atât de sterilă în ofensivă);
  • o singură dată în istoria Premier League a mai primit atât de multe goluri şi din 1974 nu a mai avut un golaveraj atât de prost (-2 înainte de runda a 16-a);
  • o singură dată s-a întâmplat ca după 15 meciuri să aibă doar două meciuri fără gol primit.
Iar coşmarul părea să se repete pentru "tunari" şi cu West Ham, în condiţiile în care planurile staffului tehnic au fost date peste cap încă de la încălzire. Bellerin, anunţat titular, s-a accidentat, iar în banda dreaptă a apărării a apărut Maitland-Niles. Kolasinac, care nu fusese trecut iniţial pe foaia de joc, a luat loc astfel pe banca de rezerve, iar bosniacul a fost chiar trimis în teren în prima repriză, după accidentarea lui Tierney.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Între aceste evenimente, apărarea lui Arsenal a comis noi gafe, prilej pentru Ogbonna să marcheze primul gol cu capul al lui West Ham în acest sezon.

Arsenal are încă o forţă ofensivă teribilă

Din fericire, mai există însă speranţă pentru trupa de pe Emirates, care a demonstrat că, atunci când evoluează cu dăruire şi cu multă concentrare, poate fi periculoasă în atac. În doar 9 minute (60-69), Martinelli, trimis în teren în locul lui Lacazette, uşor accidentat, Pepe (cel mai scump transfer din istoria lui Arsenal) şi Aubameyang au întors soarta meciului.
Victoria este una importantă, de moral, dar "tunarii" nu trebuie să o transforme într-o sărbătoare, având în vedere calitatea adversarei. West Ham a alunecat până pe locul 16, la un singur punct de retrogradare, iar apărarea "ciocănarilor" pare cea mai slabă din Premier League.
Martinelli e poate singurul lucru bun care i s-a întâmplat lui Arsenal în acest sezon. Tânărul de 18 ani se anunţă a fi un viitor jucător world class.
"Tunarii" au urcat graţie acestui succes până pe locul 9, însă testul adevărului va avea loc duminică, pe Emirates, contra lui City. Arsenal nu i-a mai învins pe "cetăţeni" în campionat din 2015, iar în partida de duminică (în direct pe Eurosport 1, de la 18:30) va trebui să arate o cu totul altă faţă, chiar dacă nici campioana nu e în cel mai bun moment al ei.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Europa League
Cum arată echipa ideală a acestui sezon de Europa League! UEFA a ales MVP-ul competiției
20/05/2022 LA 13:46
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21