Arsene Wenger a vorbit despre episodul mutării lui Sol Campbell de pe White Hart Lane pe Highbury în 2001. Ajungerea fostului internațional englez la Arsenal a iscat un imens scandal în nordul Londrei, știută fiind rivalitatea de multe ori dusă la extrem dintre fanii "tunarilor" și cei ai lui Tottenham.
Campbell a semnat cu echipa lui Wenger din postura de jucător liber, după ce jucase 9 sezoane pentru Spurs, club la care a și crescut de altfel. Fostul fundaș central nu a fost iertat de către fanii fostei sale echipe și a avut de suferit numeroase abuzuri din partea acestora în perioada de după acea mutare.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Premier League
Omul care a "pus umărul" la "divorțul" Ronaldo-United i-a găsit echipă lui CR7: "Etapa 2"
23/11/2022 LA 08:12

Arsene Wenger: "Nu sunt sigur dacă l-aș semna din nou pe Sol Campbell"

Sol Campbell s-a integrat perfect la Arsenal și a fost unul dintre principalii piloni ai echipei între 2001 și 2006, făcând parte din celebrea formație a "invincibilor", care a cucerit titlul în Premier League fără să fie învinsă în sezonul 2003-2004. În ciuda acestor lucruri, Arsene Wenger a declarat că nu l-ar mai transfera pe Campbell, tocmai din cauza reacțiilor fanilor lui Tottenham.
"Știam că va provoca dispute aprinse la Londra, dar eram convins de valoarea jucătorului. Am crezut că este capabil să facă față presiunii. Pentru mine a fost ușor, deoarece toată lumea era conștientă că am semnat un jucător grozav. Dar pentru el a fost mai complicat. Situația a fost foarte stresantă pentru Sol și mi-a spus după aceea cât de gravă a devenit. Nu putea merge prin oraș pentru a se plimba sau a lua cina din cauza furiei fanilor lui Tottenham. În retrospectivă, nu sunt sigur dacă l-aș semna din nou, ținând cont de dificultățile cu care s-a confruntat.", a declarat Wenger pentru 11 Freude, citat de Daily Sport.
https://i.eurosport.com/2017/11/17/2212077.jpg
Ajungerea lui Sol Campbell la Arsenal a fost un adevărat șoc pentru toată suflarea fotbalistică din Anglia, mai ales că presa nu a știut nimic până în ziua realizării acelei mutări. O mare de jurnaliști prezenți la stadionul Highbury așteptau prezentarea portarului Richard Wright de la Everton, dar au fost șocați când Campbell a apărut în conferința de presă și a semnat cu Arsenal din postura de jucător liber de contract.
Sol Campbell a jucat aproape 200 de partide în tricoul "tunarilor", câștigând 2 titluri în Premier League, 3 Cupe ale Angliei și 2 Supercupe. De asemenea, fostul internațional englez a făcut parte din echipa lui Arsenal care a ajuns până în finala Champions League din 2006, când a și marcat golul de 1-0 în fața Barcelonei, dar catalanii au revenit și s-au impus cu 2-1.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12