Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsene Wenger schimbă regula offside-ului în fotbal. Votul decisiv, în 10 zile

Sebastian Ujica

Actualizat 19/02/2020 la 10:32 GMT+2

Arsene Wenger își intră serios în rol la FIFA și primul său demers poate schimba fotbalul!

Arsène Wenger

Credit imagine: Getty Images

Primul sezon cu sistemul VAR a adus multe controverse în special pentru golurile anulate după offside-uri la limită. Una dintre criticile aduse sistemului este că descurajează înscrierea goluri, principala atracție a fotbalului: în acest moment, diferența dintre goluri anulate de VAR și cele validate este de 21 în plus pentru prima categorie!
Acest lucru se poate schimba începând cu sezonul următor. Dacă mai multe cluburi au solicitat ca din sezonul viitor să fie acordați 10 centimetri în plus în favoarea atacantului, propunerea lui Arsene Wenger este de a face o schimbare subtilă a regulii offside-ului, modificare care ar reduce controversele.
Astfel, goluri precum cel al lui Giroud cu Man United când atacantul lui Chelsea a avut un vârf de gheată în fața fundașului sau cel al lui Boly din Wolves - Leicester ar fi validate!
VAR Giroud

Revoluția lui Wenger

Pe 29 februarie va avea loc ședința IFAB, organizația care se ocupă cu regulile jocului, iar Arsene Wenger își va începe oficial rolul ca nou Head of Global Development, funcție în care devine practic superior IFAB.
Propunerea lui Arsene Wenger este de a rebalansa regula astfel încât să fie favorizat atacantul, nu jucătorul care se apără. Sunt necesare 6 voturi dintr-un total de 12 pentru ca noua regulă să fie implementată de la 1 iunie, la timp pentru UEFA Euro 2020. Iar FIFA, condusă la ședință de către Wenger, are 4 voturi. De asemenea, celelalte confederații cu drept de vot înclină spre aprobarea acestei propuneri.
Arsene Wenger a explicat cum se va judeca din sezonul viitor regula offside-ului, dacă propunerea sa va fi aprobată.
Un jucător NU va fi în poziție de offside dacă orice parte a corpului cu care poate să înscrie va fi pe linie cu ultimul fundaș, chiar dacă alte părți ale corpului atacantului sunt mai apropiate de poartă. Această precizare va rezolva controversele și nu vor exista decizii bazate pe milimetri și pe o particică din atacant care este mai aproape de poartă decât penultimul apărător
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo