Arsenal a câștigat Supercupa Angliei pentru a 16-a oară, doar United având în istoria fotbalului englez mai multe astfel de trofee (21). Arteta a devenit erou pentru suporterii de pe Emirate. În urmă cu 8 luni, situația părea una teribilă pentru club, însă pariul conducerii a fost câștigător, iar acum clubul a cucerit 2 trofee în ceva mai mult de o lună.
Dar, mai presus de orice, jocul începe să se lege, iar Arsenal începe să arate ca o forță. A câștigat în acest an în fața lui Chelsea, Manchester City, Manchester United și Liverpool. Pe "cormorani", formația care a câștigat atât de autoritar sezonul trecut din Premier League, Arteta i-a învins chiar de două ori.
La finalul confruntării de azi, de pe Wembley, tehnicianul lui Arsenal nu putea fi altfel decât extrem de mulțumit și a ținut să împărtășească bucuria cu fanii, transmițându-le că Aubameyang va semna prelungirea săptămâna viitoare, în timp ce fundașul central al lui Lille, Gabriel Magalhaes, e ca și acontat.
Premier League
Arsenal a pus ochii pe o vedetă de la Juve. Afacerea pregătită de Arteta pentru a întări mijlocul
IERI LA 10:08
"Aubameyang e foarte aproape să semneze un nou contract. Arsenal consideră că înțelegerea e ca și parafată", a spus tehnicianul "tunarilor", care a confirmat că venirea lui Gabriel Magalhaes va fi anunțată oficial foarte curând.

Loviturile de departajare din Arsenal - Liverpool, Supercupa Angliei

Penaltyurile din Arsenal - Liverpool! Așa au câștigat "tunarii" Supercupa Angliei

Arteta, cuvinte mari despre jucătorii lui Arsenal

Referitor la meciul propriu zis, Arteta e extrem de mulțumit că echipa sa a arătat atât de robust în fața unei adversare care, la începutul anului, părea de neoprit.
"Nu te poți obișnui cu victoriile niciodată. Știam ce provocare ne așteaptă în această seară, pentru că aveam în față un adversar incredibil. Le mulțumesc din suflet jucătorilor pentru efortul depus, pentru curajul arătat. Am fost agresivi când nu am avut mingea și am făcut față excelent pressingului lui Liverpool. Sunt mulțumit, chiar dacă în a doua repriză am suferit puțin. Știam însă că așa se va întâmpla, oponenta are mare calitate", a mai spus ibericul.
Întrebat despre lucrul care l-a mulțumit cel mai mult după Supercupa Angliei, tânărul tehnician a vorbit despre cât de matur a gestionat formația sa finalul de meci. Deși Minamino adusese egalarea în minutul 78, londonezii le-au tăiat elanul adversarilor și au reușit să facă un joc de posesie, comportându-se ca o formație mare și matură.
"Faptul că în ultimele 10 minute am ținut de minge, am avut posesia în treimea adversă mi se pare foarte important. Arată mentalitate, arată valoare și curaj", a concluzionat Arteta.
Premier League
Arteta, discurs de mare antrenor, după succesul lui Arsenal cu Spurs!Ce a spus despre lupta la titlu
01/10/2022 LA 15:37
Premier League
Mikel Arteta se confruntă cu o criză la Arsenal! 8 jucători indisponibili pentru derby-ul cu Spurs
28/09/2022 LA 09:24