articol de Romeo Ene
Toate cele 6 cluburi engleze implicate s-au retras marți seara, pe fondul furiei răspândite de fanii lor, Arsenal cerându-și scuze pentru ceea ce au acceptat ca fiind o greșeală. Arteta a descris reacția universalăîn privinţa înfiinţării Superligii ca ‘’o declarație uriaşă pentru istoria fotbalului”.

Arteta, cuvinte de laudă pentru suporteri

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Deşi Arsenal a fost una dintre cele 12 echipe implicate în noua competiţie, Mikel Arteta nu s-a ferit să vorbească despre fotbal ca sport al suporterilor şi să aibă cuvinte de laudă pentru demersul lor.
‘’Cred că această întâmplare a oferit lecții mari și arată importanța fotbalului în lume. Arată că sufletul acestui sport aparține fanilor - și atât. În timpul acestei pandemii, de un an, încercăm să susținem această industrie fără fani pe stadioane. Dar, când fanii trebuie să iasă și să vorbească, au făcut-o foarte vehement, clar și au trimis probabil cel mai puternic mesaj pe care fotbalul l-a văzut vreodată”, a afirmat spaniolul.
‘’Fiecare club, lăsându-și interesele deoparte, a făcut ceea ce trebuie - adică ei (fanii) sunt cei pe care trebuie să-i ascultăm, lăsăm deoparte proiectul și în 24 de ore îl ucidem. Deci, aceasta este o declarație uriaşă pentru istoria fotbalului”, a adăugat el.

Arteta ştia de participarea lui Arsenal în Super Ligă

Arteta spune că a fost informat despre includerea lui Arsenal în Superligaă de către directorul executiv, Vinai Venkatesham, chiar înainte ca vestea să apară oficial duminică seară. "Am aflat cu puțin înainte ca zvonul să devină oficial", a spus el.
‘’Apoi situaţia a fost complet scăpată de sub control și lumea a reacționat într-un mod cu adevărat unic. Nu a fost cu adevărat timp să ne gândim la asta, să reflectăm, să evaluăm sau orice altceva, pentru că până când a fost oficial, un mare tsunami a venit deja şi a suspendat competiţia. Am vorbit cu Vinai și mi-a explicat puțin ce se întâmplă. A fost foarte clar și transparent cu mine. Înțeleg motivele pentru care nu am putut să știm nimic. Nu am fost implicați în decizie”, a adăugat el.
Stan Kroenke și fiul său, Josh, au explicat motivele pentru care s-au alăturat proiectului în cadrul unui apel telefonic cu Arteta joi, a confirmat antrenorul lui Arsenal.
‘’Am avut niște convorbiri telefonice cu ei, am vorbit ieri. Ca întotdeauna, de fiecare dată când avem nevoie de ceva și se întâmplă ceva, ei sunt imediat gata să acționeze, să ne ofere răspunsurile de care avem nevoie, sprijinul necesar. Toți au avut intenții bune de a apăra clubul și de a-l pune în cea mai bună poziție posibilă în prezent, respectiv viitor, dar felul în care s-au întâmplat lucrurile au avut o consecinţă teribilă şi s-a dovedit a fi o greşeală”, a declarat Arteta.
Arteta insistă că nu se simte dezamăgit de cei care conduc Arsenal.‘’Nu, mă simt foarte susținut de toată lumea din club”, a spus el, potrivit goal.com.
Arsenal – Everton se joacă vineri, 22:00, în direct la Eurosport 1 şi Eurosport Player, în ceea ce va fi primul meci al ‘’tunarilor’’după scandalul provocat de înfiinţarea Superligii Europei.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52