Arsenal a suferit patru înfrângeri la rând pe teren prorpiu în Premier League, astfel că un insucces cu Southampton ar fi fost o bornă negativă unică în istoria clubului.
Theo Walcott, fostul jucător al "tunarilor" a deschis scorul, însă Aubameyang a restabilit egalitatea. Din minutul 62, gazdele au jucat în "10", după ce Gabriel a fost eliminat. Arteta s-a apărat eroic pe final, introducându-l pe David Luiz în locul lui Nketiah și s-a declarat mulțumit de rezultat, în condițiile date.
"Dacă nu reușești să învingi, atunci e de preferat să nu pierzi. Acceptăm această remiză, având în vedere cum a fost obținută. Am jucat atât de mult timp în 10, din nou, împotriva unei echipe foarte bune. Băieții s-au apărat ca și cum și-ar fi apărat viața pentru acest punct", a spus Arteta la final.
Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
20/01/2022 LA 08:42

Arteta, despre problemele din defensivă

După 13 etape din cel mai puternic campionat al lumii, Arsenal e pe 15, cu doar 11 goluri marcate. Doar 3 formații din campionatul Angliei au o ofensivă mai slabă decât londonezii: modestele Burnley, WBA și Sheffield United.
"Am avut câteva oportunități bune de a marca în prima repriză, dar nu am făcut-o. Sper însă că lucrurile se vor schimba la finalizare, pentru că în ultimele săptămâni ne-am chinuit. Azi, Auba a făcut diferența, dar e nevoie de mai mult pe fază ofensivă", a mai spus tehnicianul iberic.
Pe Arsenal o așteaptă în weekend o altă dispută grea, cu Everton, formație care vine după victoriile contra lui Chelsea și Everton. Confruntarea de pe Goodison Park e sâmbătă, de la 19:30, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24