UPDATE // Meciul Aston Villa - Tottenham, programat inițial miercuri seară în etapa a 18-a din Premier League, a fost amânat din cauza focarului de COVID-19 din cadrul clubului din Birmingham.

În locul meciului dintre Aston Villa și Tottenham, formația lui Jose Mourinho va juca împotriva lui Fulham, pe teren propriu, miercuri de la ora 22:15.

Premier League
Jose Mourinho, la 58 de ani. Traiectoria unuia dintre cei mai mari antrenori din istorie
IERI LA 13:19

Ca urmare a programării meciului dintre Tottenham și Fulham peste două zile, alte două dueluri din weekend-ul viitor vor suferi modificări. Partida Fulham - Chelsea se va disputa sâmbătă (16 ianuarie), de la ora 19:30, în timp ce Aston Villa - Everton a fost reprogramată pentru duminică (17 ianuarie), de la ora 14:00.

Aston Villa - Tottenham, amânat din cauza focarului de COVID-19 de la clubul din Birmingham

Aston Villa a confirmat că partida cu Spurs din această săptămână a fost amânată:

"Aston Villa poate confirma că meciul cu Tottenham, programat miercuri, a fost amânat. Clubul s-a aflat în discuții cu oficialii Premier League și autoritățile sanitare din Anglia începând din momentul în care baza de antrenament a fost închisă joia trecută, ca urmare a numărului semnificativ de cazuri pozitive de COVID-19 înregistrate în cadrul lotului.

Clubul nostru le mulțumește pe această cale oficialilor Premier League, autorităților sanitare și celor de la Tottenham pentru înțelegerea arătată față de situația noastră unică. Următorul nostru meci din Premier League va fi împotriva lui Everton, pe 17 ianuarie.", se arată în comunicatul emis de Aston Villa.

Știrea inițială

De mai bine de o săptămână Aston Villa e într-o situație grea, 14 persoane din cadrul clubului (dintre care 10 jucători) fiind pozitivi la COVID-19. Drept urmare, la partida cu Liverpool, din Cupa Angliei, s-a folosit o echipă experimentală, formată doar din jucători U18 și U23, care nu evoluaseră vreodată pentru prima echipă.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

În Premier League, însă, miza e mult mai mare, având în vedere banii proveniți din drepturile de televizare în funcție de locul ocupat și se discută despre posibilitatea amânării partidei cu Tottenham, așa cum s-a întâmplat în trecut și cu Newcastle, Fulham sau Manchester City (echipe aflate în situații similare cu Villa).

Fulham nu e de acord să joace cu Spurs miercuri

Problema e că Spurs are deja o restanță, cu Fulham, după ce jucătorii lui Scott Parker nu au putut juca din cauza coronavirus. Oficialii din Premier League au cochetat cu ideea înlocuirii partidei cu Villa cu restanța cu Fulham, astfel încât echipa lui Mourinho să rămână cu un singur joc în minus. S-au lovit de refuzul categoric al formației nou-promovate, care, deși și-a recuperat fotbaliștii și nu mai reprezintă un pericol din punct de vedere al COVID-19, ar avea foarte puțin timp să pregătească meciul. În plus, Fulham e programată în etapa a 19-a vineri, cu Chelsea, ceea ce ar crea un handicap imens.

Întrebat în această dimineață ce se va întâmpla, Mourinho a dezvăluit că el pregătește partida cu Aston Villa, până la un anunț oficial. Totuși, presa britanică susține că partida are șanse destul de mici să se țină, în contextul problemelor generate de coronavirus.

"Nimeni nu mi-a zis până luni dimineață că ar urma să jucăm cu Fulham. Eu am început să pregătesc partida cu Villa și așa o să facă și marți dacă nu vine vreun anunț oficial din partea Premier League", a explicat Mourinho, pentru Sky Sports, în acestă dimineață.

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

https://i.eurosport.com/2021/01/11/2969141.jpg
Premier League
Mutare de vis pe piața transferurilor! L'Equipe anunță că Di Maria va reveni în Premier League
IERI LA 09:52
Premier League
Premier Podcast 19 | Liverp0-1l a intrat în criză, iar polul puterii a revenit în Manchester
23/01/2021 LA 13:53