Centrul pentru Securitate Cibernetică a informat că a dresa de email a unui director sportiv de la un club din Premier League a fost spartă în timpul negocierii uunui transfer. Doar intervenția băncii a făcut ca acest club să nu piardă un milion de lire.
Acesta a fost doar unul dintre mai multe incidente care au demonstrat că sportul trebuie să-și îmbunătățească securitatea cibernetică din cauza presiunii crescute de la hackeri. Într-un alt incident, un club din Football League a fost afectat de virusul ”ransomware”, care a oprit sistemele de securitate, a oprit turnicheții și a fost aproape să ducă la amânarea unui meci.
Conform raportului, un membru al staff-ului de la o cursă de cai a pierdut 15.000 de lire când a încercat să cumpere echipament de întreținere de la o variantă falsă a eBay. Hackerii încearcă să compromită organizațiile sportive zilnic, de multe prin a ținti emailurile de serviciu sau folosind ransomware pentru a opri sistemele esențiale. Cluburile trebuie să ia măsuri imediat pentru a preveni astfel de incidente.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
ACUM O ZI
”Sportul este foarte important în viețile noastre și anticipăm cu entuziasm întoarcerea la stadioanele pline și un calendar sportiv plin. Deși securitatea cibernetică nu este primul lucru care vine în minte când ne gândim la sport, concluziile noastre arată că impactul hackerilor este foarte real”, a declarat Paul Chichester, directorul de operațiuni al Centrului pentru Securitate Cibernatică.
Conform raportului, în jur de 30% dintre incidente duc la pagube financiare, cu o medie de 10.000 de lire pe incident, cea mai mare pierdere de până acum fiind de patru milioane de lire. Peste 70% din organizațiile care au participat la sondaj au declarat că au avut parte de cel puțin un astfel de incident în ultimul an.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
IERI LA 04:47
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38