Aflată în Premier League din 2015, Bournemouth a reprezentat o surpriză plăcută în fiecare sezon din prima ligă, oferind un joc spectaculos și surprize importante. Actuala stagiune este însă cea mai dificilă de la promovarea în prima ligă. Bournemouth este pe locul 19 în clasament, cu 20 de puncte din 22 de etape, și 10 înfrângeri în ultimele 12 meciuri. Această serie negativă a avut doar 2 rezultate bune și, în același timp, neașteptate: victorie cu 1-0 pe terenul lui Chelsea și egal pe propriul teren cu Arsenal! Bournemouth a reușit să o învingă și pe Manchester United în acest sezon, însă a pierdut multe puncte cu echipele cu care se luptă pentru evitarea retrogradării.
Ultimele rezultate sunt foarte slabe: 9 goluri primite în ultimele 3 meciuri, 0 goluri marcate. Doar Watford și Crystal Palace au marcat mai puține goluri în acest sezon iar această criză a lui Bournemouth a reprezentat și criza lui Callum Wilson. Atacantul celor de la Bournemouth are 5 reușite în acest sezon, însă nu a mai reușit să înscrie din luna septembrie. Mai mult, The Athletic dezvăluie o statistică a atacantului 27 de ani care arată criza profundă prin care trece: n-a mai trimis un șut pe poarta adversă de pe 5 octombrie, de la partida cu Arsenal! Au trecut 14 partide de atunci iar Wilson a jucat în 13 dintre ele!
Fotbal
Premier League este campionatul cu cele mai multe accidentări în sezonul trecut
ACUM O ZI

Criza de la Bournemouth

Antrenorul echipei, Eddie Howe, este sub presiune. Bournemouth are nevoie de rezultate iar prestațiile lui Callum Wilson nu au fost suficient de bune. A spus-o și Howe înainte de partida cu Watford, însă i-a adus și circumstanțe atenuante: nu a fost ajutat nici de colegi.
Callum trebuie să-și asume responsabilitatea pentru prestațiile sale. Este la fel ca în cazul oricărui jucător. Dacă nu obții ceea ce îți dorești de la un meci, dacă primul lucru pe care îl faci e să critici echipa, atunci nu vei rezolva problema. Până la urmă, tu ești cel care are puterea de a schimba ceva. Așa că în primul rând trebuie să te uiți la tine însuți. Dar, în același timp, sunt conștient că echipa nu a creat la fel de multe ocazii cum o facea. Nu am atacat cu același ritm și vervă. Aș fi foarte atent înainte să dau vina pe unul sau altul: mereu există o combinație de două elemente
Iar datele confirmă aceste cuvinte. Medie de mai puțin de un gol pe meci de la înfrângerea cu 3-2 în fața lui Tottenham de la sfârșitul lunii noiembrie. În total, au creat 7.2 ocazii pe meci, cea mai mică medie din ultimii 4 ani. Un singur șut pe poarta lui Watford, a 3-a oară în ultimele 7 partide în care echipa lui Eddie Howe pățește acest lucru.
Parteneriatul care a produs multe reușite sezonul trecut, cel dintre Ryan Fraser și Callum Wilson, nu mai funcționează. Sezonul trecut producea 1.21 șanse pe meci iar cei doi au fost implicați în 31 de goluri în care au combinat. În acest sezon, media ocaziilor create de cei doi a scăzut la 0.81.
Rezultatul cu Watford, 0-3, este unul care o duce pe Bournemouth într-o situație disperată. Urmează meciuri cu Norwich (deplasare), Brighton (acasă), Aston Villa (acasă), Sheffield (deplasare) și Burnley (deplasare). Partide din care Bournemouth este obligată să obțină puncte, altfel echipa lui Eddie Howe se va îndrepta spre Championship.
https://i.eurosport.com/2020/01/13/2752363.jpg
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Răspunsul oferit de un coleg al lui Neymar când a fost întrebat de relația acestuia cu Mbappe
IERI LA 12:32
Premier League
Mikel Arteta se confruntă cu o criză la Arsenal! 8 jucători indisponibili pentru derby-ul cu Spurs
IERI LA 09:24