Acela a fost momentul în care Sir Alex Ferguson și-a dat seama că "diavolii roșii" au nevoie de un fotbalist cu talentul și determinarea portughezului.
Rio Ferdinand a fost unul dintre fundașii care trebuiau să-i oprească ațiunile lui Ronaldo în duelul respectiv, organizat cu ocazia inaugăriii noului stadion al lui Sporting. La numai 18 ani, Cristiano le-a făcut viața extrem de grea apărătorilor lui United, reușind să pună umărul la o victorie cu 3-1 a formației din Lisabona.
La finalul meciului, Ferdinand și alți coechipieri i-au sfătuit pe oficialii clubului să-l transfere pe Ronaldo, lucru care s-a și întâmplat în cele din urmă, în același an. 19 milioane de euro a costat portughezul la vremea respectivă, sumă care s-a mărit de 5 ori peste 6 ani, când Real l-a cumpărat de la United - 94 milioane de euro, sumă record în acea perioadă.
Fotbal
Povestea neștiută din perioada petrecută de Ronaldo la United: "L-am forțat să facă anumite lucruri"
11/04/2020 LA 13:12
Recent, Rio Ferdinand a amintit un episod necunoscut din amicalul Sporting - Manchester United. Colegul său din apărare, John O'Shea, a trebuit să-l marcheze tot timpul pe Ronaldo, lucru care i-a dat foarte mari bătăi de cap. Mai mult, Ferdinand a dezvăluit că, la un moment dat, irlandezul rămăsese fără aer, în încercarea de a-l ajunge pe portughez.
"Am jucat cu Sporting în 2003, iar la pauză îmi aduc aminte că John O'Shea avea nevoie de un tub de oxigen. Era complet epuizat și respira foarte greu. Știu că i-am spus să stea lipit de Ronaldo, dar el nici nu mai putea să răspundă. Cristiano ne-a uimit pe mine, pe Paul Scholes și pe Nicky Butt. Cu toții îl priveam și spuneam 'Copilul ăsta e incredibil, trebuie să-l transferăm'. După meci a trebuit să mai așteptăm o oră și jumătate până să plecăm. Aflasem că Ronaldo semna cu United chiar în acele momente.", a povestit Ferdinand, pentru Copa 90.

"Ronaldo avea 15 oameni în jurul său"

Ferdinand a mai povestit o întâmplare care l-a marcat, pe vremea când era vecin cu Ronaldo. Fostul fundaș al lui United a povestit cum se desfășura rutina portughezului pe vremea când juca în Premier League.
"Mai târziu am devenit vecini, pe vremea când jucam la United. Uneori îl vedeam cu 15 oameni în jurul său. L-am întrebat 'Cine sunt acești oameni? Ai de gând să te relaxezi măcar puțin?'. Iar răspunsul său a fost: 'El este fizioterapeutul meu, el e maseurul, el e specalistul sportiv...'. Mă gândeam 'Doamne, tipul ăsta e nebun'.", a mai povestit Ferdinand.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
IERI LA 10:38
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
IERI LA 07:39