Fostul managerul consideră că fotbalul din Anglia va avea de suferit dacă vor urma restricții severe în urma Brexitului. Pe 31 ianuarie 2020 Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană, însă perioada de tranziție va dura până pe 31 decembrie 2020, perioadă în care se va negocia viitoarea relație UE-UK.
Wenger, care a petrecut 22 de ani la conducerea lui Arsenal, a avertizat că dacă expunerea la nivel global a Premier League va scădea, atunci cei mai buni jucători vor părăsi competiția. Iar dacă acest lucru se va întâmpla, antrenorii le vor urma exemplul.
Wenger, vorbind în prima zi de la Golden Coach Progress, a declarat: ”Cu siguranță, în mod subconștient pentru unii oameni, Brexitul a adus înapoi o anumită suveranitate. Dar în fotbal este invers”.
Premier League
Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau în martie, comparativ cu Arsenal
ACUM 2 ORE
”Când am ajuns eu, fotbalul englez aparținea englezilor. Acum, Premier League aparține străinilor. Cum se va schimba asta? Depinde de felul în care Brexitul se va aplica fotbalului. Am întrebat multe persoane, nimeni nu știe. Vor fi oamenii din Europa considerați jucători străini care nu pot evolua în Premier League? Nu știu”, a adăugat el.

Premier League depinde de expunerea globală

”Dacă regulile vor fi restrictive, vor ucide superioritatea Premier League. Pentru că astăzi Premier League depinde de expunerea globală, cu cei mai buni jucători din lume și patroni bogați din toate colțurile lumii”, a precizat Wenger.
Sezonul trecut, cluburile engleze au dominat Europa. Atât în Champions League cât și în Europa League, finalele au fost afaceri exclusiv engleze, Liverpool întâlnind pe Tottenham iar Arsenal pe Chelsea la Baku. Wenger insistă că fotbalul englez a beneficiat de echilibrul între jucătorii străini și locali.
Însă francezul consideră că dacă restricțiile vor fi impuse în Premier League, fotbalul englez va rămâne în urma rivalilor săi, precum s-a întâmplat la începutul anilor 1990 după ce cluburile au fost interzise în Europa la sfârșitul anilor 80.
”Când Anglia fost exclusă din Europa, când s-au întors cluburile, erau în urmă. Dar înainte să fie excluse, dominau continentul. Așa că acest lucru îți arată că dacă nu ai alte influențe, rămâi în urmă”, consideră Wenger.
Premier League revine în direct la Eurosport pe 17 iunie.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Premier League
Moment istoric. Guardiola i-a transmis unui jucător al lui City că e liber să își caute echipă
ACUM 3 ORE
Premier League
Viitorul lui Ronaldo a fost scris! Anunțul făcut de Ten Hag, noul antrenor al "diavolilor"
ACUM 20 ORE