Potrivit L'Equipe, mijlocaşul va fi lăsat să plece de francezi, dar preţul e extrem de piperat: 60 milioane de euro. Camavinga va deveni, astfel, al treilea cel mai scump adolescent din istorie, după Mbappe şi Joao Felix.
Suma de 60 de milioane de euro nu e o problemă pentru marile formaţii ale Europei, care sunt tot mai tentante să investească în tineri de mare calitate. Barcelona îl vede, alături de De Jong, un fotbalist care să aducă echilibru la mijloc pentru următoarea decadă, exact cum au fost Xavi şi Iniesta preţ de mai bine de un deceniu şi jumătate.
De partea cealaltă, United e într-o reconstrucţie totală, Solskjaer introducându-i tot mai des în acest sezon pe Mason Greenwood, Brandon Williams, Angel Gomes şi Tahith Chong. În plus, United are în lot alţi fotbalişti sub 23 de ani, care deja au confirmat: Martial, Rashford, James, McTominay.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
IERI LA 11:01

Cine este Eduardo Camavinga

În vârstă de 17 ani, mijlocașul a fost desemnat ce mai bun jucător din Ligue 1 în luna august, o performanță impresionantă judecând după vârsta lui.
Născut în Angola, Camavinga are pașaport congolez, dar a ajuns în Franța la o vârstă fragedă. De altfel, Federația din Hexagon face deja toate demersurile astfel încât mijlocașul să evolueze pentru "cocoși", la națională.
Un produs al lui Rennes, el a semnat în decembrie anul trecut primul contract de profesionist, devenind cel mai tânăr jucător din istoria clubului care se bucură de un asemenea favor.
Marea lui șansă s-a numit antrenorul Julien Stephan, care a condus echipa "B" a lui Rennes, înainte de a prelua formația din Ligue 1. Ca atare, tehnicianul l-a monitorizat atent pe Camavinga și nu a pierdut timpul în a-l debuta la echipa mare. În aprilie, fotbalistul a apărut în primul meci oficial pentru Rennes, iar de atunci a adunat 16 prezențe pentru roș-negri.
Jucător de picior stâng, Camavinga este genul de mijlocaș box-to-box, deși a reunoscut că cel mai mult îi place să evolueze la închidere. Deși are doar 17 ani, are un fizic impresionant: măsoară deja 184 cm înălțime. E cotat de siteul de specialitate transfermarkt.de la 20 de milioane de euro, o sumă uriașă pentru un jucător atât de tânăr.
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
26/05/2022 LA 14:15
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
26/05/2022 LA 06:45