Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lupta pentru Champions League: Chelsea încearcă să se distanțeze de Man United

Vlad Dumitrescu

Actualizat 18/02/2020 la 00:00 GMT+2

Manchester United se deplasează pe Stamford Bridge luni de la 22:00 în direct pe Eurosport 1, într-o partidă esențială în lupta pentru locurile de Champions League.

Les joueurs de Manchester United célèbrent l'ouverture du score d'Anthony Martial lors de Chelsea-Manchester United / Premier League

Credit imagine: Getty Images

CHELSEA 0-2 MANCHESTER UNITED, EUROSPORT 1

Final de meci! Lupta pentru locurile de UEFA Champions League se încinge în urma acestui rezultat:
  • 4. Chelsea 41 pct
  • 5. Tottenham 40 pct
  • 6. Sheffield 39 pct
  • 7. Man United 38 pct
  • 8. Wolverhampton 36 pct
  • 9. Everton 36 pct
  • 10. Arsenal 34 pct
Min 77. Giroud înscrie cu o lovitură de cap, însă din nou reușita este anulată. De data aceasta pentru offside
Min 66. Gol Man United! Maguire înscrie cu o lovitură de cap după un corner bătut de Fernandes
Min 64. Bruno Fernandes șutează din lovitură liberă la colțul scurt, mingea lovește bara
Min 55. Zouma egalează după o fază fixă. Reușita este anulată de VAR pentru un fault în atac al lui Azpilicueta
Min 45. Gol Man United! Martial deschide scorul cu o lovitură de cap la colțul lung
Min 36. Martial șutează cu stângul din careu, mingea se duce pe lângă poartă
Min 26. Mount centrează pe jos la Batshuayi, belgianul trimite din prima puțin pe lângă poartă
Min 10. Kante iese accidentat. În locul său intră Mount
Min 8. James și Willian trimit 2 șuturi periculoase spre poarta lui De Gea, mingea trece pe lângă poartă
A început partida!
Iată echipele de start:
  • Chelsea: Caballero - James, Christensen, Rudiger, Azpilicueta - Kante, Jorginho, Kovacic - Willian, Batshuayi, Pedro
  • Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw - Williams, Fred, Matic - B Fernandes, James, Martial
------------
Manchester United se află în acest moment pe locul nouă în Premier League, la șase puncte de Chelsea, ocupanta locului patru. Având în vedere că, după suspendarea lui Manchester City, locul cinci ar putea aduce fotbal de Champions League, fiecare echipă are speranțe mai mari.
Sezonul acesta se anunța de la bun început unul dificil pentru Chelsea: o interdicție la transferuri a oprit echipa de pe Stamford Bridge să se întărească în vară iar noul antrenor, Frank Lampard, era un manager fără mare experiență, având în spate doar perioada petrecută la Derby County în Championshp. Și chiar nu a fost o jumătate de sezon extraordinară - opt înfrângeri în 25 de meciuri nu impresionează pe nimeni în mod special. Totuși, cu doar 41 de puncte acumulate, echipa lui Lampard a depășit așteptările - care erau aproape nule - și se află pe locul patru, la două puncte distanță de următoarea clasată, Sheffield United.
Chelsea a pierdut de patru ori pe Stamford Bridge în acest sezon - Liverpool, West Ham, Bournemouth și Southampton au plecat cu trei puncte de la Londra. Tocmai pentru a îmbunătăți situația, Lampard a vrut să aducă un atacant în iarnă însă clubul nu i-a îndeplinit dorința iar englezul nu s-a sfiit să își exprime public nemulțumurile în acest sens. Drept urmare, presiunea rămâne pe Tammy Abraham să înscrie golurile necesare iar englezul, care are probleme la gleznă în acest moment, are doar două reușite de pe 7 decembrie până acum.
Chelsea nu a mai câștigat de cinci meciuri împotriva lui United iar în tur echipa lui Ole Gunnar Solskjaer a câștigat cu 4-0 pe Old Trafford. Mai mult, United a câștigat ulterior și pe Stamford Bridge, cu 2-1, în Cupa Ligii. Sezonul trecut, ambele meciuri dintre cele două echipe s-au încheiat la egalitate. Astfel, Man United nu a mai pierdut în fața lui Chelsea în Premier League din noiembrie 2017.
Chiar dacă în fața lui Chelsea palmaresul este unul bun, United a avut până acum un sezon demn de uitat, chit că multe lume ar argumenta că este vorba de un (nou) sezon de tranziție. Diavolii au câștigat un singur meci din ultimele cinci din campionat, pierzând trei partide în acest interval. Arsenal, Liverpool și Burnley au învins-o pe United în 2020.
Manchester United are nouă victorii din 25 de meciuri în acest sezon. Adăugăm aici opt înfrângeri și opt egaluri și obținem locul nouă în clasament - o victorie la Chelsea ar fi necesară în aceste condiții pentru revitalizarea unui sezon care pare în acest moment mort.
United vine pe Stamford Bridge fără Paul Pogba iar accidentarea lui Marcus Rashford i-a răpit pe diavoli de unul dintre cei mai talentați fotbaliști din lot. Lotul nu arată grozav în acest moment, dar motive de optimism sunt având în vedere venirea lui Bruno Fernandes, cel care va ocupa probabil luni seară poziția de nr. 10. De asemenea, l-am putea vedea în premieră în tricoul lui United pe Odion Ighalo, cel mai probabil introdus pe parcurs.
De asemenea, Martial va conduce atacul iar dacă United vrea să pună probleme, are nevoie ca francezul să își reintre în formă - a reușit un singur gol în ultimele cinci meciuri. Având în vedere că United este singura echipă din Premier League care nu a marcat în deplasare în 2020, Martial va fi esențial.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo