Tottenham a învins-o fără drept de apel pe Arsenal, scor 3-0, aseară, beneficiind şi de faptul că "tunarii" au jucat aproape două treimi din joc cu un om mai puţin, după eliminarea lui Holding.
Titlul pare decis, în Premier League, dar bătălia pentru salvarea de la retrogradare şi pentru ultimul loc de Liga Campionilor se anunţă extrem de interesantă. Pentru locul 4 se luptă Arsenal şi Tottenham, formaţia lui Arteta având un punct mai mult.
CITEŞTE ŞI:
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 13 ORE
OFICIAL - COUTINHO, TRANSFERAT DE LA BARCELONA LA ASTON VILLA. ŢEAPA DE PESTE 100 DE MILIOANE € PENTRU CATALANI
Etapa 37, decisivă pentru Arsenal?
În teorie, Arsenal ar trebui să fie favorită pentru locul 4, în contextul în care două victorii i-ar asigura poziţia de UCL. Marea problemă a lui Arteta e runda viitoare, când se va deplasa pe Saint James Park, pentru un duel cu Newcastle.
Contra formaţiei lui Eddie Howe, "tunarii" au mari probleme în defensivă, acolo unde Holding va fi suspendat. În plus, Gabriel a ieşit accidentat în duelul cu Kane&Co, astfel că e greu de crezut că va fi recuperat în doar câteva zile. În plus, Ben White nu şi-a revenit complet după accidentarea de la finalul lunii trecute, motiv pentru care aseară a fost doar rezervă. Fostul jucător al lui Leeds a fost trecut "la număr pe foaie", dovadă că la accidentarea lui Gabriel, Arteta a mutat cu Nuno Tavares, fundaş de bandă, semn că internaţionalul englez nu e la 100% din punct de vedere fizic.
Ca atare, presiunea va fi mare pe trupa de pe Emirates luni, mai ales că disputa cu Newcastle va fi ultima din etapă, iar Spurs e posibil să fi trecut peste ea, cu un eventual succes cu Burnley. Acesta nu va fi o formalitate, însă, pentru Tottenham, în contextul în care Tarkowski&Co se agaţă disperat de orice punct pentru salvarea de la retrogradare.
Runda 38, ultima, nu ar trebui să aducă schimbări în duelul Arsenal - Spurs. "Tunarii" vor juca acasă cu Everton, o formaţie care e de aşteptat să se fi salvat după meciurile cu Brentford şi Palace (ambele acasă, ultimul reprezentând o restanţă). Şi formaţia lui Conte pare să trebuiască să îndeplinească o simplă formalitate în meciul care închide sezonul, urmând să joace pe terenul retrogradatei Norwich, cea mai slabă formaţie din Premier League în acest sezon.
Programul lui Arsenal şi Spurs în ultimele două etape
Tottenham
  • Burnley (acasă)
  • Norwich (deplasare)
Arsenal
  • Newcastle (deplasare)
  • Everton (acasă)
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
17/05/2022 LA 08:03