Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bătălie palpitantă pentru ultimul loc de Champions League, în Premier League. Arsenal sau Spurs?

Cristian Mihală

Publicat 13/05/2022 la 08:58 GMT+3

Dacă titlul în Premier League pare în mare parte decis, finalul de sezon ne aduce o luptă palpitantă pentru locul 4, care va obţine ultimul bilet de Champions League. Arsenal rămâne favorită în faţa lui Tottenham, în ciuda înfrângerii în derbyul nordului Londrei.

Eddie Nketiah of Arsenal tackles Ben Davies of Tottenham Hotspur during the Premier League match between Tottenham Hotspur and Arsenal at Tottenham Hotspur Stadium on May 12, 2022 in London, United Kingdom. (Photo by James Williamson - AMA/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Tottenham a învins-o fără drept de apel pe Arsenal, scor 3-0, aseară, beneficiind şi de faptul că "tunarii" au jucat aproape două treimi din joc cu un om mai puţin, după eliminarea lui Holding.
Titlul pare decis, în Premier League, dar bătălia pentru salvarea de la retrogradare şi pentru ultimul loc de Liga Campionilor se anunţă extrem de interesantă. Pentru locul 4 se luptă Arsenal şi Tottenham, formaţia lui Arteta având un punct mai mult.
CITEŞTE ŞI:
Etapa 37, decisivă pentru Arsenal?
În teorie, Arsenal ar trebui să fie favorită pentru locul 4, în contextul în care două victorii i-ar asigura poziţia de UCL. Marea problemă a lui Arteta e runda viitoare, când se va deplasa pe Saint James Park, pentru un duel cu Newcastle.
Contra formaţiei lui Eddie Howe, "tunarii" au mari probleme în defensivă, acolo unde Holding va fi suspendat. În plus, Gabriel a ieşit accidentat în duelul cu Kane&Co, astfel că e greu de crezut că va fi recuperat în doar câteva zile. În plus, Ben White nu şi-a revenit complet după accidentarea de la finalul lunii trecute, motiv pentru care aseară a fost doar rezervă. Fostul jucător al lui Leeds a fost trecut "la număr pe foaie", dovadă că la accidentarea lui Gabriel, Arteta a mutat cu Nuno Tavares, fundaş de bandă, semn că internaţionalul englez nu e la 100% din punct de vedere fizic.
Ca atare, presiunea va fi mare pe trupa de pe Emirates luni, mai ales că disputa cu Newcastle va fi ultima din etapă, iar Spurs e posibil să fi trecut peste ea, cu un eventual succes cu Burnley. Acesta nu va fi o formalitate, însă, pentru Tottenham, în contextul în care Tarkowski&Co se agaţă disperat de orice punct pentru salvarea de la retrogradare.
Runda 38, ultima, nu ar trebui să aducă schimbări în duelul Arsenal - Spurs. "Tunarii" vor juca acasă cu Everton, o formaţie care e de aşteptat să se fi salvat după meciurile cu Brentford şi Palace (ambele acasă, ultimul reprezentând o restanţă). Şi formaţia lui Conte pare să trebuiască să îndeplinească o simplă formalitate în meciul care închide sezonul, urmând să joace pe terenul retrogradatei Norwich, cea mai slabă formaţie din Premier League în acest sezon.
Programul lui Arsenal şi Spurs în ultimele două etape
Tottenham
  • Burnley (acasă)
  • Norwich (deplasare)
Arsenal
  • Newcastle (deplasare)
  • Everton (acasă)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo