Berbatov este bucuros că Premier League s-a întors

”A fost grozav să vedem din nou fotbal din Premier League, dar nu a fost prea grozav din punct de vedere al tehnologiei. M-am uitat la meciul lui Aston Villa și, cu toții am văzut ce s-a întâmplat. Mingea a trecut clar linia porții și Sheffield United se va simți nedreptățită. Cred că până și pe Lună s-a văzut că a fost gol clar. Se putea vedea și pe fața portarului, care nu părea să creadă nici el că nu s-a acordat golul.
A fost un meci echilibrat. Ambele echipe au luptat din greu pentru victorie și rezultatul de egalitate este unul echitabil. După așa o pauză lungă e de înțeles că uneori calitatea cu care am fost obișnuiți nu se regăsește în meci, însă pentru prima partidă a fost ok, în opinia mea.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
În celălalt meci, David Luiz a avut o zi slabă. E ușor să judeci și să critici și probabil că o merită într-un fel. Poți argumenta că a intrat pe teren direct de pe banca de rezerve și nu a fost pregătit, însă prima sa greșeală a venit din subestimarea situației – s-a gândit că mingea e ușor de controlat și a fost prea încrezător. Uneori asta te poate păcăli și poate crea probleme și este exact ce s-a întâmplat cu Luiz. Ulterior a provocat un penalti și a fost eliminat. E păcat, fiindcă a fost un fundaș bun, însă e evident că ceva nu-i priește la Arsenal în acest moment. Oricine poate avea o zi slabă și poate face greșeli, dar în cazul lui deja s-a întrecut măsura”, a afirmat Berbatov, ambasador BetFair.

Tottenham - Manchester United, duelul între fostele cluburi ale lui Berbatov

”Sunt încântat să urmăresc două dintre fostele mele cluburi. Dacă United câștigă, echipa va primi încrederea necesară pentru a putea ajunge în top 4. Jucătorii deja știu faptul că sunt o echipă bună, însă au nevoie de victorie. Circumstanțele sunt nefericite, faptul că trebuie să joace pe terenul lui Spurs după această pauză este un test dificil, iar dacă va câștiga acest meci și nu continuă apoi tot cu o victorie, va fi în zadar. Echipa trebuie să fie constantă de acum până la finalul sezonului pentru a prinde acel loc în top 4. Nu va fi ușor, dar va intra pe teren dornică să câștige acele trei puncte.
Sper să văd un meci bun de fotbal. Sunt conștient că uneori, datorită situației, va arăta ca un meci amical. Sper ca jucătorii să poată compensa prin fotbal de calitate și goluri.
Uneori te aștepți la un fotbal bun și apoi te plictisești enorm. A fost așa pentru mine și ca jucător. Știam că oamenii se așteaptă la un meci grozav cu jucători grozavi jucând fotbal de calitate – precum meciurile noastre cu Manchester City sau Liverpool – însă uneori nu e așa și partida devine o luptă tactică. Atunci când ești jucător, trebuie să asculți ce îți spune antrenorul și nu există loc pentru improvizații, așa că poate deveni un meci plictisitor”, a precizat bulgarul.

Tottenham - Manchester United | Berbatov iubește ambele cluburi

”Mereu sunt întrebat: „Cu cine ții la meciul acesta?” Mereu mă întreabă lumea. M-am săturat de întrebarea asta. Adică, oameni buni, normal că susțin ambele echipe. Îmi doresc ca ambele echipe să fie în Champions League, să devină campioane în Anglia. Ambele echipe îmi sunt dragi și le respect foarte mult. Când mă uit la meciul acesta, în special la acesta, nu țin cu nimeni. Vreau doar să privesc și să văd un fotbal bun, imaginație, dorință, pasiune pentru joc. La final cineva va câștiga și cineva nu, sau poate se termină egal. Dar nu pot niciodată să aleg. De exemplu, am petrecut 5 ani la Leverkusen, mai mult ca la orice alt club. Și la Leverkusen țin foarte mult. Logic, dacă am fost 5 ani acolo, ar trebui să țin cel mai mult cu ei, nu?
Manchester United are șansa să pună presiune pe Chelsea. E o chestiune psihologicăși uneori contează enorm atunci când câștigi meciul tău și a doua zi joacă echipa rivală din clasament. Jucătorii se gândesc la asta. Așadar, pentru United va fi bine să câștige meciul, însă este primul după reînceperea sezonului. Jucătorii abia încep să se acomodeze și aș fi surprins să fie la fel de activi ca înaintea pauzei din Premier League. Cred că va fi un meci mai degrabă tactic, însă din cauză că United se află aproape de top 4 ar fi bine să câștige și să pună presiune pe Chelsea.
Sper ca Spurs să încheie cât mai sus în clasament. Diferența de șapte puncte care o separă de top 4 este mare, însă uneori poți surprinde lumea. Dacă sezonul viitor totul este ok și echipa revine la normal, acel sezon va fi decisiv pentru oamenii care îl judecă și îl critică pe Jose Mourinho, însă acum este prea devreme. Uneori trebuie să faci un pas în spate pentru a face doi în față. Îi înțeleg pe cei care sunt critici și înțeleg nemulțumirea care există vizavi de ce s-a întâmplat cu Mauricio Pochettino și ce se întâmplă sub comanda lui Mourinho. Este însă situația în care se află echipa acum – Mourinho este acolo și își vede de treaba sa cum poate. Sezonul se va încheia, iar când va începe următorul, echipa va fi pregătită în totalitate, așa că atunci vom putea judeca mai bine.
Probabil că Pochettino se va întoarce la Spurs într-o bună zi. Am ascultat interviul său când a spus că i-ar plăcea să se întoarcă într-o zi, iar toată lumea îl iubește acolo pentru ceea ce a făcut. Poate că se va întoarce, dar momentan Mourinho este acolo – un antrenor care a câștigat atât de multe trofee în carieră, care merită respect și merită timp în plus. Să i se acorde acel timp și abia apoi va putea fi criticat.”, consideră Berbatov.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52