City a eșuat în campionat, dar încă are mize mari

”Cred că etichetarea sezonului lui Manchester City drept o „umilință” este exagerată. Liverpool merită să câștige Premier League și acest sezon a fost unul de referință pentru echipă. Faptul că va câștiga pentru prima oară după 30 de ani titlul este un lucru mare – practic anunță că s-a întors.
De partea cealaltă, pentru City și Pep Guardiola va fi dureros să piardă în acest fel. Poate că vor învăța din această experiență și se vor pregăti pentru sezonul viitor. Nu îmi pot imagina pe City micșorând turațiile și permițând lui Liverpool să câștige tot, de acum. Să nu uităm de United, Spurs, Chelsea și Arsenal. Toate au problemele lor în acest moment, dar sunt convins că le-ar plăcea să câștige titlul sezonul viitor. După ce ești campioană, toate echipele vor să te învingă.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Să nu uităm că City joacă în Champions League. Dacă reușește să câștige competiția, cred că acest lucru va compensa sezonul mai slab din Premier League. Nu cred că fanii vor fi supărați dacă echipa va câștiga competiția europeană. Ar fi o realizare uriașă și va face uitată experiența din Premier League. În mod normal în fotbal, mereu există sezonul viitor, însă pentru City Champions League e posibil să nu existe sezonul viitor, așa că echipa va dori cu atât mai mult să câștige competiția în acest an.
S-a discutat și s-a speculat mult vizavi de viitorul lui Guardiola, însă cred că City este un club suficient de inteligent pentru a-l păstra. Eu îmi doresc să rămână, fiindcă atunci când mă uit la Premier League vreau să fie și el acolo. Cred că îi plac duelurile cu Jurgen Klopp, Jose Mourinho, Carlo Ancelotti și ceilalți mari antrenori din Premier League. Știe cât de special este acest campionat și sper să rămână la club, fiindcă dacă pleacă acum, practic recunoaște că a eșuat și că nu poate să se ridice la înălțimea atinsă de Liverpool. Nu văd de ce ar pleca.
Acest sezon din Premier League a fost un eșec pentru Guardiola pentru că nu a câștigat și nici măcar nu a pus în pericol poziția lui Liverpool. City nu și-a îndeplinit obiectivele în acest sezon în Premier League, însă mai are la dispoziție Champions League și FA Cup. Ambele vor fi dificil de câștigat, însă șanse există pentru chiar trei trofee în acest sezon – nu și pentru Premier League”, a informat Berbatov pentru BetFair.
https://i.eurosport.com/2020/06/24/2838389.jpg

Cum vede stilul de joc al lui Guardiola

Cred că stilul de joc de tipul tiki-taka care l-a făcut cunoscut pe Guardiola este exact cel care ar trebui practicat în fotbal. Mingea trebuie pasată orice ar fi. Totul ține de felul în care pasezi – fie scurt, ca echipă, fie arunci mingea în față într-un mod mai direct și începi să joci de acolo. Liverpool a demonstrat că poate juca în multe feluri – scurt, construind din spate, direct atunci când are nevoie sau chiar și pe contraatac, fiindcă are jucători foarte rapizi. Este foarte bine că echipa poate alege dintre toate acestea în funcție de adversar sau chiar și să alterneze între ele în timpul unui meci.
Sunt un mare admirator al stilului tiki-taka și iubesc să văd cum se plimbă mingea pe teren sub comanda lui Guardiola, cum se mișcă jucătorii, căutând spații între linii. Aceste lucruri nu vor dispărea. Ele se pot schimba, însă fotbalul mereu va fi despre pase și mișcare. Guardiola nu va schimba niciodată acest mod de a juca fotbal. E stilul său.

Aguero este o pierdere mare pentru City, în special în vederea meciurilor din Champions League

Înainte de reînceperea campionatului, am menționat că echipele vor fi nevoite să aibă mare grijă de jucătorii cheie. Aguero s-a accidentat în meciul cu Burnley și lucrurile nu arată prea bine pentru el – e exact ce nu-și doresc echipele. Va fi o pierdere uriașă în opinia mea.
Să sperăm că Jesus îl poate înlocui cu succes, însă City va avea o misiune dificilă în Champions League, unde trebuie să joace returul din optimile de finală împotriva lui Real Madrid. Chiar dacă City a învins pe Santiago Bernabeu și Jesus a avut un rol important, vorbim totuși despre Real Madrid. City nu se poate considera calificată, fiindcă în clipa în care va gândi așa, va fi eliminată. Real vine într-o formă bună, joacă un fotbal de calitate și are prima șansă în campionat, așa că va fi o echipă încrezătoare, care știe că poate să câștige în spatele porților închise în Manchester. Cred că meciul va fi unul echilibrat – 50-50.
https://i.eurosport.com/2020/06/25/2838997.jpg
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24