Întâmplarea respectivă a fost criticată de oficialii lui Spurs, motiv pentru care tehnicianul portughez a decis să ofere câteva explicații în spațiul public. Mourinho a declarat că își asumă acțiunile sale nepotrivite pentru perioada respectivă și a îndemnat oamenii să respecte regulile autorităților.
Dimitar Berbatov, fost jucător în Premier League la Tottenham, Manchester United și Fulham, a vorbit despre decizia inedită luată de Mourinho. Bulgarul a recunoscut că nu l-a suprins acțiunea tehnicianului, despre care consideră că face asta pentru a ieși în evidență:
"Nu pot să spun că am fost surprins de această știre. Mourinho întotdeauana încalcă regulile și iese în evidență. De aceea este iubit și a avut succes în rândul fanilor. Însă de această dată sper că a fost doar o simplă greșeală. Chiar el a recunoscut că a comis o eroare.
Premier League
Soarta Premier League, stabilită: fiecare club a primit scrisoarea de la Liga Profesionistă Engleză
10/04/2020 LA 11:02
Probabil a făcut asta pentru că este nerăbădător să revină la muncă. Totuși, în aceste momente dificile trebuie să respectăm regulile impuse de autorități. Distanțarea socială este benefică pe timpul pandemiei.
Mourinho este disperat să se întoarcă la treabă. Toți cei implicați în fotbal își doresc ca meciurile să revină cât mai repede. Când auzi că în celelalte campionate datele de reluare au fost deja stabilite, devii și mai nerăbdător. Pentru jucători, faptul că stau acasă reprezintă o situație dificilă. Aceștia se antrenează și încearcă să se mențină în formă. Chiar dacă unii se bucură de condiții extraordinare, nu le este deloc ușor să rămână concentrați asupra fotbalului.", a declarat Berbatov pentru Goal.com.
https://i.eurosport.com/2020/04/07/2804141.jpg

Berbatov, de două ori campion în Premier League

Dimitar Berbatov a pus umărul la câștigarea singurului trofeu câștigat de Tottenham în istoria recentă: Cupa Ligii, în 2008. Fostul atacant bulgar s-a bucurat de o perioadă mult mai înfloritoare pe Old Trafford, reușind să câștige 6 trofee în tricoul lui Manchester United: 2 titluri în Premier League, 2 Supercupe ale Angliei, o Cupă a Ligii și Campionatul Mondial al Cluburilor.
De-a lungul carierei, Berbatov a ajuns de 2 ori în finala UEFA Champions League: în 2002, alături de Bayer Leverkusen și în 2009, alături de United.

Reacția lui Mourinho, după ce a încălcat restricțiile

Imediat după ce a fost făcută publică întâmplarea, Mourinho a mărturisit că acțiunile sale nu s-au aflat în conformitate cu sfatul autorităților, fără să-și ceară scuze în fața nimănui:
"Îmi asum faptul că acțiunile mele nu s-au aflat în concordanță cu protocolul impus de autorități. Sunt conștient că ar trebui să luăm contact numai cu persoanele din propria casă. Este vital să respectăm cu toții aceste reguli pentru a putea salva viețile oamenilor și pentru a sprijini eroii noștri de la NHS (n.r. - National Health Services).", a spus Mourinho, potrivit Mirror.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51