Fostul jucător al lui Manchester United, Dimitar Berbatov, a felicitat-o, dar a și ironizat-o pe fosta sa rivală, Manchester City, după câștigarea celui de-al 7-lea titlu în Anglia, spunând că mai e cale lungă până la egalarea celor 20 de trofee de primă ligă câștigate de United. Bulgarul îl consideră pe Ruben Dias ca fiind un jucător cheie pentru echipa lui Pep Guardiola și este dezamăgit de felul în care United și-a folosit lotul în înfrângerea cu Leicester.
„Manchester City merită din plin titlul din Premier League. A început lent, parcă acum 100 de ani, dar după aceea, în special în ultimele luni, a crescut ritmul și nimeni nu a putut să țină pasul cu ea. Meciul lui Manchester United cu Leicester nu a fost un moment fericit pentru fanii lui United, dat fiind că înfrângerea a făcut-o pe City campioană, dar cred că oricum era doar o chestiune de timp. United are în continuare 20 de titluri, iar City are un drum lung în față pentru a egala acest record. Voi fi un om foarte bătrân până când se vor apropia de acest număr.”

Ruben Dias a fost un jucător cheie pentru City

Premier League
Imagini sinistre din barajul din promovare în Premier League. Un fan l-a făcut K.O. pe Billy Sharp
ACUM 11 ORE
„L-am urmărit îndeaproape pe Ruben Dias în acest sezon, fiindcă îmi doream să văd dacă evoluțiile sale merită laudele pe care le primesc. Sincer, le merită din plin în acest sezon. Este piesa principală din apărarea lui City și felul în care conduce linia, punându-și corpul la bătaie și controlându-și coechipierii este extraordinar. Este o stâncă în apărare. De regulă joacă alături de John Stones, dar diferența de vârstă dintre ei nu și-a spus cuvântul deloc. Dias joacă asemenea unui jucător de 30 de ani, cu încredere multă, capabil să citească bine jocul. Este mai matur decât o arată vârsta sa.”
„Este meritul lui Guardiola și a echipei de scouting. Sigur că au resursele necesare, dar iată că în majoritate a cumpărat fundași, iar asta ne arată cât de importanți sunt, în special când poți pasa din spate calm și controlat, la fel cum o făceam noi cu Rio Ferdinand și Nemanja Vidic. Am fost surprins când am aflat ce vârstă are Dias. Evoluează ca și când ar fi fost în Premier League dintotdeauna și este un jucător special.”

Prea multă rotație în lotul lui United

„Nu pot să fiu de acord cu numărul de schimbări din primul 11 al lui United cu Leicester, deși înțeleg că lotul este unul mare și mulți jucători au nevoie să joace. A fost plăcut să-i văd pe Juan Mata, Brandon Williams sau Donny Van de Beek primind minute de joc, dar nu mi s-a părut momentul potrivit pentru a face atâtea schimbări. Uneori, când nu joci luni de zile sau primești doar cinci-zece minute din când în când, și deodată ești aruncat în luptă împotriva unei echipe solide precum Leicester, nu ești în cea mai bună formă și nu vei face cel mai bun meci al carierei. Este normal ca adversara să profite. Mi-aș fi dorit ca United să pună presiune pe City până la final, dar înțeleg și că mai este finala Europa League de pregătit.”
„City se află într-o poziție puternică, având calitate în lot. A câștigat acum trei titluri în ultimii patru ani, ceea ce este o realizare mare care ne arată constanța și ambiția pe care o are. United are o fundație construită de Ole Gunnar Solskjaer și cred că încet-încet poate să pună presiune pe City și să devină candidată la titlu, dar numai dacă își rectifică greșelile din acest sezon. Cea mai mare a fost cea prin care United s-a pus în situația de a trebui să revină în meciuri. Chiar dacă a câștigat multe puncte din astfel de poziții, am văzut și cu Leicester că nu e cazul mereu.”
„Mă aștept ca Ole să alinieze o echipă puternică împotriva lui Liverpool. United are nevoie de victorie pentru a-și garanta poziția secundă și ar fi o modalitate grozavă de a face asta printr-o victorie cu Liverpool. Miza este mare, iar dacă Liveprool va rata top 4, cele trei puncte ar fi cu atât mai dulci.”

Cavani își merită prelungirea de contract

„Sunt foarte bucuros că Edinson Cavani și-a semnat prelungirea de contract, o merită cu adevărat. Nu i s-a prelungit contractul datorită numelui sau și reputației, ci prin ce a făcut pe teren. Când ești suficient de valoros, chiar și la o vârstă înaintată, știi că dacă ți se oferă șanse, vei arăta ce poți face. Am fost într-o poziție similară la Monaco, unde am mers pentru șase luni când era Falcao accidentat. Am jucat pentru că eram sigur pe abilitățile mele și am primit un an în plus de contract. Întrebarea va fi dacă United va căuta să mai cumpere un atacant, dar în opinia mea acum nu mai au nevoie de încă unul. Dacă l-ai cumpăra pe Harry Kane, prelungirea contractului lui Cavani ar părea ciudat. Nu ar fi semnat pentru a sta pe bancă și a juca din când în când. Acum United are destule opțiuni în atac și nu cred că e necesar încă un transfer.”
„Cavani s-a descurcat grozav la United și dacă rămâne sănătos și în formă va avea un impact mare la United sezonul următor. Nu este totul despre el, însă. Are nevoie de mijlocași care să-l susțină, căci este un sport de echipă. Atunci când știi cum e să câștigi trofee și ai o reputație în acest sens, coechipierii te vor asculta. Cavani s-a integrat bine în echipă și experiența sa va fi una foarte benefică pentru United în următorul sezon.”

Instabilitatea continuă la Fulham

„Sunt trist să văd cum Fulham a retrogradat, iar felul în care schimbă des diviziile este problematic. Au reușit să revină în Premier League în acest sezon și au muncit din greu pentru a rămâne aici, dar nu au marcat suficient. Iubesc pe Fulham și cred că trebuie să analizeze bine lotul pentru a fi sigură că poate reveni și rămâne în Premier League. Scott Parker este un antrenor grozav, am văzut cu ochii mei cum se comportă la antrenamente. Întrebarea este dacă va rămâne la Fulham în caz că Tottenham îl dorește. Lui Fulham nu îi va fi ușor să-l țină la club, dar trebuie să o facă. Parker are acum experiența de a antrena în Premier League și cred că știe că este capabil să facă lucruri bune acolo. Întrebarea este dacă va face asta la Fulham sau altundeva.”

Ronaldo va căuta o provocare

„Juventus este într-o poziție problematică în acest moment și pare că va rata prezența în Champions League. Am citit că dacă va fi așa, Cristiano Ronaldo va pleca. Sunt sigur că oamenilor de la United le-ar plăcea să-l aducă înapoi. Are 36 de ani, dar în forma sa fizică și sportivă nu cred că asta ar fi o problemă. Cred că Ronaldo va căuta o provocare nouă, la un club nou. A jucat pentru United, Real Madrid și Juventus, așa că poate va dori să meargă la alt club, sau poate să revină la United. Sporting, alt fost club al său, tocmai a câștigat titlul în Portugalia
Premier League
Klopp, uluit de "Ferrariul din garaj". Germanul, genial: "E o crimă că nu îl bag mai des!"
ACUM 12 ORE
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
IERI LA 08:22