Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bielsa, distrus după City - Leeds 7-0. "Cel mai slab meci de când sunt aici!"

Cristian Mihală

Publicat 15/12/2021 la 08:50 GMT+2

Marcelo Bielsa a suferit una dintre cele mai drastice corecții din carieră, 7-0 pe Etihad, cu Manchester City. Tehnicianul lui Leeds a recunoscut că echipa sa a fost sub orice critică în duelul de marți seară.

Leeds boss Marcelo Bielsa gestures on the touchlin

Credit imagine: Getty Images

După ce a pierdut dramatic cu Chelsea, în prelungiri, după ce "albaștrii" au beneficiat de două penaltyuri în meci, Bielsa sosea pe Etihad cu gândul să răzbune rezultatul din weekend. "Venim să obținem ceea ce meritam", spunea argentinianul înainte de duelul contra campioanei, dând senzația că desfășurarea partidei cu trupa lui Tuchel i-a ambiționat și mai mult pe jucătorii săi.
City a deschis scorul repede aseară, iar Guardiola i-a predat apoi o adevărată lecție mentorului său. La final, Bielsa a admis că adversara a fost la un nivel bun, dar a ținut să puncteze că diferența uriașă de scor a venit ca o consecință a jocului sub orice critică făcut de Leeds.
"E cel mai prost meci pe care l-am făcut în cei 4 ani de când sunt aici. În niciun moment, nu am fost în stare să îi ținem piept lui City, să echilibrăm partida. Senzația e că ne-am dat bătuți și că nu am putut să opunem nicio rezistență. Nu e despre cât de bine a jucat City, ci despre cât de slabi am fost noi. City joacă așa mereu, mereu pune presiune și caută să ajungă la poartă. Dar noi am jucat incredibil de slab, niciodată nu am arătat așa în aștia 4 ani de când am venit", a explicat Bielsa la conferința de presă de la final.

Bielsa, dezamăgit de jucătorii săi, după City - Leeds 7-0

Leeds se confruntă cu absențe, doi dintre cei mai buni jucători - Bamford și Kalvin Phillips - fiind absenți. Sunt două pierderi enorme pentru un club care nu are o bancă la nivelul titularilor, dar Bielsa nu s-a ascuns în spatele acestui argument. Jucătorii săi nu au fost disciplinați tactic și, debusolați de începutul avântat al gazdelor, au cedat total.
"Nu există nicio justificare pentru ce s-a întâmplat. Meciul s-a desfășurat exact așa cum am anticipat. Ne-am pregătit pentru ce urma, dar nu am reușit să facem față niciun moment, nu am putut pune în scenă ce am pregătit. Nu e nimic pozitiv care poate fi luat din acest meci", a mai spus tehnicianul argentinian.
Leeds a coborât pe 16 în Premier League, fiind la doar 5 puncte de retrogradare. Valoarea lotului nu ar trebui să le ofere emoții fanilor pentru întoarcerea în Championship, dar lucrurile se pot complica. Asta pentru că Leeds are un program foarte greu în viitorul imediat: urmează duelul cu Arsenal, de pe teren propriu, apoi băieții lui Bielsa vor merge pe Anfield, pentru duelul cu Liverpool.
Program Premier League etapa 17
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo