"Gaşca nebună" a lui Bielsa a luat pe sus cel mai puternic campionat din lume. După ce a marcat trei goluri pe Anfield, Liverpool reuşind să se impună abia pe final, din penalty, Leeds a făcut un nou meci mare pe faza ofensivă, cu Fulham, pe care a învins-o cu 4-3.
Obiectivul echipei în acest sezon e salvarea de la retrogradare, dar judecând după cât de spectaculos joacă formaţia de pe Elland Road misiunea va fi una facilă. Mai mult, cu un tehnician precum Bielsa la timonă succesul pare garantat, iar conducerea clubului îl sprijină total pe tehnician, astfel încât să creeze o formaţie care, în viitor, să se lupte în jumătatea superioară a clasamentului.
Marţi seară, Leeds a reuşit să mai facă un transfer important, într-o zonă unde echipa suferă: centrul liniei defensive. Englezii au bătut palma cu Real Sociedad pentru Diego Llorente, un fundaş central de 26 de ani care poate evolua şi în banda dreaptă. Mutarea nu a fost deloc una ieftină, conducerea nou-promovatei plătind 20 de milioane de euro pentru a-l achiziţiona pe fostul jucător de la Real Madrid.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
17/01/2022 LA 06:35
"Real Sociedad şi Leeds au ajuns la un acord pentru transferul lui Diego Llorente. Îţi urăm tot norocul din lume în următoarea etapă a carierei, Diego!", e anunţul oficial făcut de basci pe pagina de Twitter.
Diego Llorente a fost jucătorul Realului în perioada 2013-2017, dar i-a fost greu să se impună. Din 2017, a părăsit Santiago Bernabeu şi a impresionat în tricoul lui Real Sociedad. A devenit unul dintre cei mai apreciaţi fundaşi centrali din La Liga, motiv pentru care a strâns 5 selecţii la naţionala Spaniei.
Jucătorii transferaţi în această vară de Bielsa, la Leeds:
  • Rodrigo (Valencia) - 30 milioane euro
  • Diego Llorente (Real Sociedad) - 20 milioane euro
  • Helder Costa (Wolverhampton) - 18 milioane euro
  • Robin Koch (Freiburg) - 13 milioane euro
  • Illan Meslier (Lorient) - 6,5 milioane euro
  • Joe Gelhardt (Wigan) - 1 milion euro
  • Total: 88,5 milioane euro

Leeds pregăteşte transferul lui Rodrigo De Paul

Perioada de mercato se întinde până în octombrie, din cauza pandemiei, iar Leeds pregătește și alte mutări extrem de sonore.
În prezent, se negociază pentru Rodrigo De Paul (Udinese), unul dintre cei mai creativi mijlocași din Serie A.
The Telegraph scrie că englezii pun la bătaie 35 de milioane de euro pentru semnătura mijlocașului de 26 de ani.
Argentinianul (are 17 selecții în prima reprezentativă a "pumelor") poate juca în centru, dar și în flancul stâng.
7 goluri și 6 assisturi în sezonul precedent de Serie A
Leeds evoluează în a treia etapă din Premier League pe terenul lui Sheffield United, într-o partidă care poate fi urmărită duminică, de la ora 14:00, pe Eurosport 1 şi Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Leeds - Arsenal 1-4 | Un fan care i-a abuzat rasist pe oaspeți a fost arestat
19/12/2021 LA 07:18
Fotbal
O singură formație care a jucat în Premier League a scăpat nebătută de Guardiola
15/12/2021 LA 08:57