Premier League va susține, de asemenea, orice jucător care alege să îngenunchieze înainte sau în timpul meciurilor. Mai mulți jucători din Germania au făcut gesturi similare de solidaritate cu protestele din SUA împotriva abuzurilor poliției, cele stârnite de uciderea lui George Floyd.
”Noi, jucătorii, ne unim cu obiectivul de a eradica prejudecățile rasiale”, se arată într-un comunicat.
Într-un mesaj comun de la toate cele 20 de cluburi, jucătorii au adăugat că s-au angajat să participe ”la o societate globală a incluziunii, respectului și oportunității egale pentru toți, indiferent de culoarea pielii”.
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
ACUM 20 ORE
Pe tricouri va fi prezentă și o insignă cu ”Black Lives Matter” pentru restul sezonului precum și una prin care se mulțumește sistemului de sănătate din Anglia.
Jucătorii mai multor echipe din Premier League au ales deja să îngenunchieze la antrenamente iar organizația antirasism Kick It Out le-a transmis jucătorilor că pot face acest lucru și la meciurile oficiale.

Jucători din Bundesliga, investigați pentru că au susținut mișcarea Black Lives Matter

Patru jucători, printre care și Jadon Sancho de la Borussia Dortmund, au fost investigați de către oficialii Bundesliga pentru că și-au arătat în mod clar susținerea față de demonstrațiile antirasism după moartea bărbatului de 46 de ani din SUA, George Floyd, cel care a fost ucis de un polițist.
Nimeni nu a fost pedepsit într-un final de federația germană, care a informat ulterior că va permite în cele din urmă astfel de manifestări. Premier League revine pe 17 iunie în direct pe Eurosport după trei luni de pauză.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
25/09/2021 LA 11:55
Premier League
Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama?"
25/09/2021 LA 09:31