Coincidențele au loc des în lumea sportului. Mult timp s-a vorbit despre un adevărat blestem în ceea ce îl privește pe Aaron Ramsey. Fostul mijlocaș de la Arsenal, aflat în prezent la Juventus Torino, provoca o ”victimă” celebră după fiecare gol.
Apoi a apărut talismanul ghinionist numit Drake. Rapper-ul și-a făcut poză cu nume importante din sport precum Anthony Joshua, Serena Williams, Conor McGregor, Paul Pogba, Sergio Aguero sau Pierre-Emerick Aubameyang chiar înainte de înfrângeri importante ale acestora.
Însă echipa preferată a lui Drake a reușit una dintre cele mai importante victorii din lumea sportului - Toronto Raptors a câștigat finala NBA în finala cu Golden State Warriors. Cum ”blestemul Drake” a dispărut, a fost descoperit cel al lui Divock Origi, atacantul de la FC Liverpool.
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16

Blestemul Origi

Ce înseamnă acest blestem? Că echipele împotriva cărora marchează atacantul belgian au apoi un sezon de coșmar. Cel puțin când înscrie pentru Liverpool. În sezonul 2015/2016, Origi a marcat cu West Bromwich Albion, Aston Villa și Stoke City. Toate au retrogradat ulterior. În sezonul următor, a înscris cu Sunderland, cea care a avut apoi două retrogradări succesive, și cu Middlesbrough, cea care a retrogradat și ea.
În sezonul trecut, Origi a marcat de mai multe ori. A avut 6 victime în Premier League, Cupa Angliei și UEFA Champions League. Iar toate cele 6 echipe au început prost sezonul! Everton, prima victimă a lui Origi, a obținut doar 2 victorii în primele 6 etape iar Marco Silva poate să fie dat afară. A venit apoi golul din Cupa Angliei cu Wolverhampton iar echipa lui Nuno Espirito Santo este pe penultimul loc în Premier League, a pierdut primul meci în grupele Europa League și a fost aproape să fie eliminată de Reading din Cupa Ligii Angliei.
Watford a încasat și ea un gol de la Origi în sezonul trecut iar acum este pe ultimul loc în Premier League și tocmai a încasat un 8-0 de la Manchester City. Newcastle este altă echipă văzută cu șanse mari de a retrograda și are încă un motiv să fie îngrijorată: a primit gol de la Origi sezonul trecut!
Ultimele goluri marcate de Origi în sezonul trecut au fost cele mai importante: mai întâi cu Barcelona cea care are acum în La Liga cel mai prost start de sezon din ultimii 25 de ani. Iar Origi a marcat ultimul gol în finala UEFA Champions League cu Tottenham, iar Spurs a început prost sezonul cu 2 înfrângeri în primele 6 etape iar echipa lui Pochettino este deja la 10 puncte sub Liverpool în clasament.
Coincidență sau nu, cert este că echipele care au primit gol de la Origi nu trec prin cele mai bune momente în sezonul următor.
Premier League
Un număr impresionant de jucători vor să plece de la United! Fără ce vedete pot rămâne 'diavolii'
06/01/2022 LA 08:50
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Newcastle și-a fixat a treia țintă, un fundaș de la Sevilla
03/01/2022 LA 18:53