Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri

Cristian Mihală

Publicat 30/06/2022 la 12:21 GMT+3

Romelu Lukaku a revenit ieri oficial la Inter, de această dată sub formă de împrumut și odată cu sezonul recent încheiat, s-a înscris pe o listă a nouarilor care au dezamăgit în tricoul celor de la Chelsea.

Kai Havertz replaces Romelu Lukaku

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Ișvanca
Mulți spun că ar fi vorba de un blestem și pare că așa este, ținând cont de ce jucători au îmbrăcat tricoul cu numărul "9" pentru alb-albaștri în ultimii ani.

DE UNDE A ÎNCEPUT TOTUL?

În anul 2006, olandezul Boulahrouz era adus pe Stamford Bridge și, surprinzător, avea să poarte tricoul cu numărul 9, asta în condițiile în care era un fotbalist cu profil defensiv, lucru rar întâlnit atât în vremurile de atunci, cât și în cele pe care le trăim acum.
Acesta nu a impresionat, iar după un împrumut de 6 luni la Sevilla, a fost cedat definitiv în vara anului 2008 la VFB Stuttgart. Sfârșitul carierei l-a găsit la Feyenoord Rotterdam, iar în anul 2015, acesta s-a retras din activitate.

Torres, marea dezamăgire

Steve Sidwell și Franco Di Santo au fost alți fotbaliști care nu au rupt gura târgului și care au confirmat că numărul 9 este o adevărată povară în curtea clubului londonez.
Dacă mijlocașul englez, în prezent retras, a reușit să marcheze un gol în singurul său sezon petrecut pe Stamford Bridge, Di Santo, actualul jucător al celor de la Goztepe, nu a înscris niciodată pentru Chelsea, asta deși fusese adus pentru 4.5 milioane de euro la momentul respectiv.
Dar marea dezamăgire pe Stamford Bridge s-a numit Fernando Torres. După o aventură fantastică pe Anfield, unde făcuse senzație pentru Liverpool, "El Nino" a fost cerut insistent de Carlo Ancelotti la Chelsea, iar Roman Abramovich cheltuia 50 milioane de lire sterline pentru atacantul spaniol, un record pentru fotbalul britanic la vremea respectivă. Torres avea să fie un mare flop în a doua parte a sezonului de debut la Chelsea (fiind adus de Chelsea în ianuarie), după ce reușea să marcheze un singur gol, în cele 18 apariții strânse (14 în Premier League și 4 în UEFA Champions League). La un moment dat, presa din Anglia se amuza pe seama lui "El Nino", spunând că un gol marcat de acesta valorează 10 milioane de lire. După 4 ani, pleca pe doar un milion de euro în Serie A, la Milan.

S-A TRECUT PE FILIERA EXOTICĂ, ÎNSĂ FĂRĂ SUCCES

O altă mare dezamăgire pentru Chelsea a fost Radamel Falcao, internaționalul columbian care a fost împrumutat timp de un sezon de la AS Monaco. La capitolul eficiență, Falcao a fost mult sub așteptările tuturor, fiind o reală "țeapă" luată de Chelsea, el punctând o singură dată în 12 apariții de Premier League. Evident, britanicii nu au activat clauza de cumpărare definitivă pentru el, iar Radamel s-a întors la Monaco, acolo unde a mai jucat timp de 3 ani. La 36 ani, columbianul va lua startul alături de Rayo Vallecano în sezonul ce este gata să înceapă în La Liga, după o primă stagiune în care și-a îndeplinit obiectivul alături de colegii săi, acela de a rămâne în prima ligă
După ce și-a demonstrat calitățile atât la Juventus, cât și la echipa la care a crescut, Real Madrid, Alvaro Morata a fost următorul atacant spaniol transferat de Chelsea, pentru o sumă uriașă, 66 milioane de euro.
Ibericul nu a reușit mai deloc să se acomodeze la stilul de joc din Premier League, iar cifrele vorbesc de la sine, 72 jocuri - 24 goluri și 6 assist-uri, extrem de puțin pentru suma plătită de Chelsea. Inițial a fost împrumutat la Atlético Madrid, după care a fost cedat definitiv în iulie 2020, pentru 35 milioane de euro.

ÎMPRUMUTURILE DE IARNĂ, ADEVĂRATE EȘECURI

În ianuarie 2019, englezii au încercat din nou să revitalizeze echipa prin împrumutul lui Gonzalo Higuaín, o "bestie" care făcuse cu câțiva ani în urmă senzație în tricoul lui Napoli și care fusese cumpărat de campioana Juventus în schimbul unei sume record de 90 milioane de euro. A fost nevoie de doar 6 luni pentru ca cei din staff-ul lui Chelsea să se lămurească în privința sa, argentinianul marcând de doar 5 ori în 18 partide.
Tammy Abraham e ultimul "9" de pe această listă a flopurilor. Vârful care strălucește acum în Serie A a fost promovat la prima echipă în anul 2016 și, odată cu asta, i-a fost acordat și tricoul cu numărul "9", punându-se astfel o presiune suplimentară pe umerii tânărului fotbalist englez. Deși era văzut drept o soluție ofensivă foarte bună, Abraham nu a primit mai deloc șanse să își demonstreze calitățile și a fost împrumutat pe la Swansea sau Aston Villa. În cele 82 apariții la prima echipă, Tammy a avut cifre bune (a marcat 30 goluri și a oferit 12 pase decisive), însă, a fost insuficient pentru a rămâne pe Stamford Bridge. În august 2021, a fost luat de Mourinho la AS Roma, unde a renăscut.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo