După egalul cu Tottenham și victoria categorică împotriva lui Leicester, suporterii "cireșelor" au crezut cu tărie că managerul care îi aducea în 2015 în Premier League și care i-a menținut acolo din acel moment va mai reuși o minune. Dacă înfrângerea cu City, din etapa trecută, de pe Etihad, a venit "firesc", de disputa de azi, contra "sfinților", depindea în mare măsură salvarea de la retrogradare.
Southampton nu mai are vreo miză în această stagiune, fiind o formație lipsită de griji, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe Danny Ings&Co să facă o partidă excelentă. Al doilea golgheter al campionatului englez și-a permis chiar luxul de a rata un penalty, portarul lui Bournemouth fiind în zi de grație.
Chiar și așa, doar cu Ramsdale într-o formă de excepție, Bournemouth nu a putut obține nici măcar un egal: deși a punctat pe final, prin Surridge, golul a fost anulat de VAR (la 0-1). În acest moment, "cireșele" au 31 de puncte și mai păstrează doar șanse teoretice de rămânere în Premier League.
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
ACUM 10 ORE
Concret, pentru ca minunea să se întâmple, e nevoie ca Bournemouth să bată pe terenul lui Everton în ultima etapă, iar Watford (34 puncte) să nu obțină vreun punct din disputele cu City și Arsenal. În același timp, e nevoie ca Aston Villa (31 puncte) să nu reușească mai mult de 3 puncte din duelurile cu Arsenal (acasă) și West Ham (deplasare).

Se salvează Aston Villa?

La cum arată în acest moment situația din Premier League, principala favorită să se salveze pare a fi Aston Villa. Aceasta va întâlni Arsenal, care e cu gândul la finala FA Cup și cu siguranță va dori să își odihnească jucătorii, și West Ham, formație care a scăpat de grijile retrogradării.
Dacă Watford va pierde atât cu City, cât și cu Arsenal - scenariu perfect plauzibil -, iar Villa obține un singur succes din ultimele două runde, se va ajunge ca retrogradata să se stabilească la golaveraj. În prezent, Villa e la -27, în timp ce Watford stă ceva mai bine, -23. Totuși, luând în calcul înfrângerile cu cele două formații care s-au luptat aseară pentru un loc în finala FA Cup, "viespile" vor coborî aproape sigur sub Villa, în scenariul discutat.

Clasamentul în subsolul Premier League

17. Watford 36 meciuri - 34 puncte (34-57)
-----------------------------------------------------------
18. Aston Villa 36 meciuri - 31 puncte (39-66)
19. Bournemouth 37 meciuri - 31 puncte (37-64)
20. Norwich - 37 meciuri - 21 puncte
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/17/2851756.jpg
Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
25/09/2021 LA 11:55
Premier League
Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama?"
25/09/2021 LA 09:31