După egalul cu Tottenham și victoria categorică împotriva lui Leicester, suporterii "cireșelor" au crezut cu tărie că managerul care îi aducea în 2015 în Premier League și care i-a menținut acolo din acel moment va mai reuși o minune. Dacă înfrângerea cu City, din etapa trecută, de pe Etihad, a venit "firesc", de disputa de azi, contra "sfinților", depindea în mare măsură salvarea de la retrogradare.
Southampton nu mai are vreo miză în această stagiune, fiind o formație lipsită de griji, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe Danny Ings&Co să facă o partidă excelentă. Al doilea golgheter al campionatului englez și-a permis chiar luxul de a rata un penalty, portarul lui Bournemouth fiind în zi de grație.
Chiar și așa, doar cu Ramsdale într-o formă de excepție, Bournemouth nu a putut obține nici măcar un egal: deși a punctat pe final, prin Surridge, golul a fost anulat de VAR (la 0-1). În acest moment, "cireșele" au 31 de puncte și mai păstrează doar șanse teoretice de rămânere în Premier League.
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
IERI LA 12:20
Concret, pentru ca minunea să se întâmple, e nevoie ca Bournemouth să bată pe terenul lui Everton în ultima etapă, iar Watford (34 puncte) să nu obțină vreun punct din disputele cu City și Arsenal. În același timp, e nevoie ca Aston Villa (31 puncte) să nu reușească mai mult de 3 puncte din duelurile cu Arsenal (acasă) și West Ham (deplasare).

Se salvează Aston Villa?

La cum arată în acest moment situația din Premier League, principala favorită să se salveze pare a fi Aston Villa. Aceasta va întâlni Arsenal, care e cu gândul la finala FA Cup și cu siguranță va dori să își odihnească jucătorii, și West Ham, formație care a scăpat de grijile retrogradării.
Dacă Watford va pierde atât cu City, cât și cu Arsenal - scenariu perfect plauzibil -, iar Villa obține un singur succes din ultimele două runde, se va ajunge ca retrogradata să se stabilească la golaveraj. În prezent, Villa e la -27, în timp ce Watford stă ceva mai bine, -23. Totuși, luând în calcul înfrângerile cu cele două formații care s-au luptat aseară pentru un loc în finala FA Cup, "viespile" vor coborî aproape sigur sub Villa, în scenariul discutat.

Clasamentul în subsolul Premier League

17. Watford 36 meciuri - 34 puncte (34-57)
-----------------------------------------------------------
18. Aston Villa 36 meciuri - 31 puncte (39-66)
19. Bournemouth 37 meciuri - 31 puncte (37-64)
20. Norwich - 37 meciuri - 21 puncte
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
https://i.eurosport.com/2020/07/17/2851756.jpg
Premier League
Real Madrid, în corzi! Marea țintă a lui Perez, după ratarea lui Mbappe, a ales Liverpool
IERI LA 07:04
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
22/05/2022 LA 21:00