Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bournemouth vrea să dea în judecată tehnologia liniei porții pentru retrogradarea din Premier League

Cristian Mihală

Actualizat 28/07/2020 la 14:25 GMT+3

Oficialii lui Bournemouth studiază posibilitatea de a da în judecată pe cei responsabili de tehnologia liniei porții, după ce Aston Villa a fost ocrotită de un gol perfect valabil în disputa cu Sheffield United. Fără punctul acela obținut de formația lui Dean Smith, "cireșele" s-ar fi salvat.

Gafa lui Nyland nu s-a concretizat în gol, cum ar fi trebuit, iar Aston Villa a obținut un punct de aur

Credit imagine: Eurosport

După 5 ani în care au impresionat în Premier League prin jocul extrem de ofensiv, Bournemouth a retrogradat în Championship. În ciuda faptului că Eddie Howe dispune de un lot valoros (Nathan Ake, Brooks, Harry Wilson sau Callum Wilson sunt jucători de mare valoare), care în mod normal nu ar fi trebuit să aibă emoții, partea a doua a sezonului a fost teribilă pentru "cireșe", care au avut o serie neagră interminabilă.
Chiar și așa, cu victoria din ultima etapă, de pe terenul lui Everton, Bournemouth a terminat la doar un punct distanță față de prima echipă care s-a salvat, Aston Villa. Fosta câștigătoare a Cupei Campionilor a obținut însă un punct nemeritat, în prima dispută de după reluarea sezonului, cu Sheffield United. Atunci, un concurs de erori a dus la neacordarea unui gol perfect valabil pentru "săbii", iar fără punctul acela, Villa ar fi retrogradat, iar Bournemouth s-ar fi salvat (cele două formații ar fi terminat la egalitate, dar "cireșele" au avut golaveraj superior).
Acum, oficialii de pe Dean Court analizează posibilitatea de a da în judecată pe cei responsabili de tehnologia liniei porții, considerând că acea gafă aduce prejudicii imense clubului. Pe lângă cei 80 e milioane pierduți odată cu retrogradarea (bani din drepturile TV), Bournemouth va trebui foarte probabil să se despartă de mai mulți jucători importanți. Aceștia vor pleca mai mult ca sigur sub prețul pieței, având în vedere că acum provind de la o echipă de Championship, astfel că prejudiciul e unul imens.

Ce s-a întâmplat în Aston Villa - Sheffield, meciul invocat de Bournemouth

În primul meci de după reluarea sezonului am avut parte de o fază incredibilă în Premier League: Norwood a executat lovitura liberă, Nyland a văzut târziu balonul, a reţinut in-extremis, apoi s-a ciocnit de coechipierul Davis. Ulterior, goalkeeperul a poposit cu balonul în braţe cu mult dincolo de linia porţii.
Michael Oliver, centralul meciului, a făcut semn că brăţara care îi arată că mingea a trecut cu toată circumferinţa de linia porţii nu l-a atenţionat că s-ar fi întâmplat acest lucru, în momentul în care jucătorii lui Sheffield au reclamat neacordarea golului. Nici asistentul de pe acea parte nu a intervenit şi, aproape incredibil, nici VAR-ul nu a intrat în acţiune. Astfel, Sheffield United a fost privată de marcarea unui gol perfect valabil, fiind evident că mingea a depăşit cu întreaga circumferinţă linia porţii. Ulterior, cei responsabili de "goal line technology" și-au cerut scuze, recunoscându-și eroarea, dar acum ar putea fi chemați în justiție de Bournemouth.
picture

Gol nevalidat pentru Sheffield

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo