După 5 ani în care au impresionat în Premier League prin jocul extrem de ofensiv, Bournemouth a retrogradat în Championship. În ciuda faptului că Eddie Howe dispune de un lot valoros (Nathan Ake, Brooks, Harry Wilson sau Callum Wilson sunt jucători de mare valoare), care în mod normal nu ar fi trebuit să aibă emoții, partea a doua a sezonului a fost teribilă pentru "cireșe", care au avut o serie neagră interminabilă.
Chiar și așa, cu victoria din ultima etapă, de pe terenul lui Everton, Bournemouth a terminat la doar un punct distanță față de prima echipă care s-a salvat, Aston Villa. Fosta câștigătoare a Cupei Campionilor a obținut însă un punct nemeritat, în prima dispută de după reluarea sezonului, cu Sheffield United. Atunci, un concurs de erori a dus la neacordarea unui gol perfect valabil pentru "săbii", iar fără punctul acela, Villa ar fi retrogradat, iar Bournemouth s-ar fi salvat (cele două formații ar fi terminat la egalitate, dar "cireșele" au avut golaveraj superior).
Acum, oficialii de pe Dean Court analizează posibilitatea de a da în judecată pe cei responsabili de tehnologia liniei porții, considerând că acea gafă aduce prejudicii imense clubului. Pe lângă cei 80 e milioane pierduți odată cu retrogradarea (bani din drepturile TV), Bournemouth va trebui foarte probabil să se despartă de mai mulți jucători importanți. Aceștia vor pleca mai mult ca sigur sub prețul pieței, având în vedere că acum provind de la o echipă de Championship, astfel că prejudiciul e unul imens.
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04

Ce s-a întâmplat în Aston Villa - Sheffield, meciul invocat de Bournemouth

În primul meci de după reluarea sezonului am avut parte de o fază incredibilă în Premier League: Norwood a executat lovitura liberă, Nyland a văzut târziu balonul, a reţinut in-extremis, apoi s-a ciocnit de coechipierul Davis. Ulterior, goalkeeperul a poposit cu balonul în braţe cu mult dincolo de linia porţii.
Michael Oliver, centralul meciului, a făcut semn că brăţara care îi arată că mingea a trecut cu toată circumferinţa de linia porţii nu l-a atenţionat că s-ar fi întâmplat acest lucru, în momentul în care jucătorii lui Sheffield au reclamat neacordarea golului. Nici asistentul de pe acea parte nu a intervenit şi, aproape incredibil, nici VAR-ul nu a intrat în acţiune. Astfel, Sheffield United a fost privată de marcarea unui gol perfect valabil, fiind evident că mingea a depăşit cu întreaga circumferinţă linia porţii. Ulterior, cei responsabili de "goal line technology" și-au cerut scuze, recunoscându-și eroarea, dar acum ar putea fi chemați în justiție de Bournemouth.

Gol nevalidat pentru Sheffield

Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29
Premier League
Veteranul James Milner a primit propunerea de prelungire a contractului cu Liverpool!
07/05/2022 LA 07:32