Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

BREAKING NEWS | Manchester City, suspendată din Champions League în următoarele 2 sezoane

Cosmin Cioboata

Actualizat 14/02/2020 la 22:16 GMT+2

Manchester City a primit o veste teribilă în această seară. Campioana en-titre din Premier League a primit o interdicție pentru următoarele 2 sezoane din Champions League și o amendă de 30 milioane de euro, din cauza nerespectării fairplay-ului financiar în perioada 2012-2016, anunță The Guardian.

Pep Guardiola (Manchester City)

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a fost acuzată de UEFA pentru "încălcarea Regulamentului UEFA de licenţiere a cluburilor şi de fairplay financiar". Potrivit presei din Anglia, clubul lui Pep Guardiola a falsificat veniturile încasate de City din sponsorizările companiei Etihad, pentru a se încadra în fairplay-ul financiar stabilit de forul european. Potrivit sursei citate, documentele și email-urile doveditoare, publicate de cotidianul german Der Spiegel în 2018, arată cum Sheikh Mansour bin Zayed, patronul lui Manchester City, falsifica proveniența unei părți uriașe din bugetul încasat de club de pe urma sponsorizărilor.
Conform documentelor publicate, în sezonul 2015/2016, numai 8 milioane de lire au provenit din compania Etihad, restul veniturilor de 59,5 milioane de lire venind din propria avere a lui Mansour, generată de Abu Dhabi United Group.
Decizia UEFA a venit cu câteva zile înaintea meciul din optimile Champions League, împotriva lui Real Madrid. Partida tur este programată pe 26 martie, pe ”Santiago Bernabeu”.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo