O persoană a fost testată pozitiv în a 10-a rundă de testare a cluburilor din Premier League. Au avut loc 1541 de teste de această dată.Un total de 17 persoane au fost testate pozitiv de la începutul testărilor în campionatul Angliei. Peste 10,000 de teste au fost efectuate în toată această perioadă.
De altfel, azi s-a aflat că un fotbalist al lui Arsenal a fost testat pozitiv pentru COVID-19 cu câteva zile înaintea meciului dintre echipa sa şi Manchester City, care a avut loc pe 17 iunie, la reluarea campionatului de fotbal al Angliei. Arsenal nu a dezvăluit identitatea fotbalistului, care a avut contacte cu doi coechipieri.

Care este procedura de testare?

Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
IERI LA 11:55
Testul este alcătuit din două părți. Prima parte implică luarea unei mostre din nas și gât, asemenea unui exudat, acest lucru durând mai puțin de un minut. Aceste teste sunt făcute cu persoanele fiind în mașini în momentul testării. Mostrele sunt trimise apoi la un laborator din Londra. Analiza de acolo reprezintă a doua parte iar rezultatul ajunge la cluburile din Premier League. Rezultatele vin în 48 de ore.
Dacă o persoană a avut simptome și a fost depistat pozitiv cu cornavirus, ea trebuie să se autoizoleze la domiciliu timp de șapte zile pentru ca apoi să fie testată din nou. Dacă persoana a avut simptome dar testul este negativ, vor fi urmate aceleași proceduri. Jucătorilor li se va lua temperatura zilnic și vor completa un chestionar la baza de antrenamente privind starea lor de sănătate.
Premier League
Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama?"
IERI LA 09:31
Premier League
United a renunțat la Rice și pregătește transferul anului. Mutarea care o face cea mai bună din lume
IERI LA 08:29