Mikel Arteta a alcătuit lotul final pentru sezonul 2020/2021 din Premier League, iar Mesut Ozil, cel mai bine plătit jucător al "tunarilor", nu a fost inclus pe listă.
Nu e vorba de nicio vendetă între conducerea clubului londonez și german, e convins Brendan Rodgers, care a explicat de și el ar fi procedat, probabil, similar, în cazul în care l-ar fi avut pe Ozil în lot.
"Și eu aș face probabil la fel ca Mikel. Ozil e un jucător foarte talentat, cred că nimeni nu poate contesta asta, dar noi managerii ne uităm și la alte aspecte. Vrem un jucător care să aibă rezultatele lui Mesut pe fază ofensivă, dar e nevoie ca acel jucător să te ajute și din punct de vedere defensiv. Echipa e un întreg, mereu trebuie să gândești din acest punct de vedere ca tehnician. Ozil are un talent enorm, e creativ, cu siguranță. Dă ultima pasă, dar când te gândești în termeni de echipă ca tot unitar, lucrurile stau diferit. Dacă un astfel de jucător nu presează, nu respectă sarcinile tactice, nu ajută defensiva, atunci întreaga structură din echipă e afectată. Dacă un singur jucător nu își face treaba pe deplin, toți suferă", a explicat Brendan Rodgers înainte de duelul cu Arsenal.
Cupa Mondială FIFA
Veste uriașă pentru fanii Braziliei! Neymar a revenit la antrenamente și ar putea juca în optimi
IERI LA 12:41

Ozil, insuficient de complet pentru echipele mari

În fotbalul modern, jucătorii ca Ozil nu mai sunt la mare căutare, cel puțin atunci când vine vorba de echipele mari, care au obiective îndrăznețe.
Fiecare din cei 11 fotbaliști trimiși în teren de antrenor trebuie să funcționeze ca un întreg și e nevoie ca ei să ajute echipa în egală măsură pe ambele faze. Pentru a-și susține punctul de vedere, tehnicianul lui Leicester le-a dat exemplu pe Bayern și Liverpool, ultimele două câștigătoare de Champions League.
"Trebuie să fii capabil să faci și "munca murdară", indiferent de poziția pe care o ai pe teren. Suntem la cel mai înalt nivel și nu ne permitem să avem jucători care fac foarte bine doar o singură fază. Uitați-vă la Bayern Munchen, care e poate cel mai bun club din lume, a câștigat Champions League. Luați-i pe Serge Gnabry și Thomas Muller, de exemplu. Voi ați văzut cât de mult muncesc defensiv, cât de rapid se retrag, cât de mult ajută apărarea? La Liverpool, la fel. Firmino și Mane aleargă enorm, recuperează, creează spații, fac o muncă incredibilă și fără minge. E ok să ai jucători talentați în lot, dar la cel mai înalt nivel, în echipele mari, e nevoie de fotbaliști care să să fie compleți", a mai spus tehnicianul lui Leicester.
Arsenal - Leicester se joacă în această seară, de la 21:15, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Cupa Mondială FIFA
Brazilia și Elveția, ultimele echipe calificate în optimile Cupei Mondiale! Tabloul complet
02/12/2022 LA 20:59
Cupa Mondială FIFA
Lovitură pentru Southgate! Un jucător al naționalei Angliei a părăsit lotul pentru Cupa Mondială
30/11/2022 LA 20:01