Cluburile din Premier League pot fi obligate să facă transferuri pe ultima sută de metri în perioada de mercato din această iarnă pentru a nu rata viitori jucători de top, anunță Telegraph. Conform informațiilor dezvăluite de unul dintre cei mai respectați avocați sportivi, Brexitul ar putea duce la interzicerea pentru cluburile din Premier League de racolare a jucătorilor sub 18 ani!
Astfel, granzii din Anglia și nu numai nu vor mai putea să dea lovitura cum s-a întâmplat în trecut cu jucători precum Paul Pogba, Cesc Fabregas, Hector Bellerin și mulți alții. Cluburile cred însă că situația nu se va schimba după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană de pe 31 ianuarie, însă Jake Cohen îi contrazice.

Fără juniori străini?

Premier League
Paul Pogba și-a decis viitorul! Francezul este impresionat de Ralf Rangnick
ACUM O ORĂ
Astfel, cluburile din Premier League ar mai putea aduce doar în următoarele 3 zile jucători de 16 și 17 ani, așa cum a făcut Chelsea în această iarnă când l-a adus pe atacantul de 16 ani de la Tromso, Bryan Fiabema.
Există multă confuzie. Aș sfătui cluburile ca în cazul în care au identificat un jucător și toate detaliile sunt stabilite, să facă pasul acum. Să nu lase soarta în mâinile FIFA, cu atât mai mult cu cât nu există un ghid clar | Jake Cohen, avocat
Owen Jones, specialist în legea imigrării în sport, întărește acest lucru. "Din ce am înțeles, va fi ultima oportunitate pentru cluburi să transfere jucători de 16 sau 17 ani, asta dacă nu se va schimba ceva în regulamentul FIFA".
În acest moment, FIFA interzice ca orice jucător sub 18 ani să meargă la un club din altă țară, cu excepția cazului în care sunt implicate două țări din Uniunea Europeană sau din Zona Economică Europeană (EEA). Marea Britanie va ieși din ambele de la 31 ianuarie.
În cazul jucătorilor sub 18 ani, perioadă de tranziție dintre Marea Britanie și UE care va fi până la finalul lui 2020 nu ajută deoarece jucătorii trebuie înregistrați la Federație pentru a putea juca în Marea Britanie iar acest lucru nu se întâmplă decât dacă este respectat regulamentul FIFA.
Astfel, singurul mod prin care echipele britanice vor mai putea transfera jucători străini sub 18 ani începând cu 1 februarie va fi dacă FIFA schimbă regulamentul.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
Premier League
Un număr impresionant de jucători vor să plece de la United! Fără ce vedete pot rămâne 'diavolii'
06/01/2022 LA 08:50