Până la acest meci, toate întâlnirile dintre Manchester United și Brighton din Premier League fuseseră câștigate de echipa gazdă. Dar jucătorii lui United nici au vrut să audă de așa ceva și au făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului. Echipa lui Solskjaer a început tare meciul și și-a impus ritmul încă din primele minute, înghesuindu-i pe elevii lui Graham Potter în propria jumătate.
Brighton a jucat mai deschis de când Potter este bancă iar ”pescărușii” erau într-o formă bună înainte de sosirea lui United: trei meciuri fără înfrângere împotriva a trei echipe din prima jumătate a clasamentului (Wolves, Arsenal, Leicester). Totuși, când United a avut prima ocazie în minutul 11 prin bara lui Bruno Fernandes, era destul de clar că această serie nu va putea continua.

Mason Greenwood deschide scorul pe Amex Stadium

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Diavolii au pus încet încet stăpânire pe joc și erau determinați să spargă seria neagră din deplasare din acest sezon - doar patru victorii din 15 deplasări. Așa că doar șase minute mai târziu, Mason Greenwood a luat pe cont propriu o acțiune și după un dribling scurt a înfipt mingea direct în plasa porții lui Ryan, australianul neavând posibilitatea unui răspuns. Acesta a fost al șaselea gol din acest sezon pentru Greenwood. Este cel mai mare număr de goluri reușit de cineva cu vârsta de maxim 18 ani de la Wayne Rooney în 2003/2004 pentru Everton.
Asediul la poarta lui Ryan a continuat iar în minutul 29 după o pasă scurtă de la Pogba, șutul deviat al lui Bruno Fernandes trimite mingea în plasa porții. Primele 45 de minute au fost dominate clar de diavoli iar începutul reprizei a doua a făcut parte din același film.
United a marcat al treilea gol printr-un contraatac ca la carte care a început printr-o respingere perfectă a lui Maguire care a trimis mingea la Matic. Sârbul a trimis o pasă lungă sublimă pentru Greenwood care nu a ezitat să îi pună mingea pe tavă practic imediat lui Fernandes care nu avea cum să rateze din doi metri. Fotbalul pare simplu câteodată.
O victorie lejeră așadar prin care Manchester United menține presiunea pe Chelsea în cursa pentru clasarea pe ultimul loc care asigură participarea în UEFA Champions League. Desigur și locul cinci ar putea duce în UCL dacă suspendarea lui City se menține.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52