Burnley este unul dintre cele mai bine conduse cluburi din Premier League și a înregistrat profit înainte de taxe pentru al treilea sezon consecutiv în iunie 2019. Salariile plătite jucătorilor, suma alocată fiind de 92 milioane de euro, reprezintă 63% din cheltuieli și sunt printre cele mai mici.
Într-o decizie neobișnuită care a avut ca scop ”transparența față de suporteri, staff și investitori”, Burnley a emis un comunicat în care detaliază pierderile pe care le vor suferi din cauza suspendării sezonului în Anglia. Premier League a confirmat vineri că sezonul este suspendat pe o perioadă nedeterminată și că totul va fi reluat doar cu aprobarea guvernului. Pierderile estimate de Burnley - 57 de milioane de euro - reprezintă doar jumătate din suma pe care o vor pierde alte cluburi din Premier League.
”Burnley va pierde în jur de 7 milioane de euro din cauza faptului că nu va mai beneficia de biletele vândute pentru meciurile care s-ar mai fi jucat în acest sezon, acestea urmând să se joace, dacă va fi cazul, fără spectatori. Mai mult, clubul nu va mai primit în jur de 50 de milioane de euro din drepturile de televizare dacă sezonul nu va mai fi încheiat. Din analizele noastre, alte cluburi ar putea ajunge la pierderi de 100 de milioane de euro”, se arată în comunicatul clubului.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
”Este o situație fără precedent atât pentru noi cât și pentru celelalte cluburi din Premier League și una pe care nu aveam cum să o prevedem”, este adăugat.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24