"Big 6" este titulatura dată de presa engleză pentru echipele care în mod tradițional se luptă an de an pentru titlul de campioană în Premier League. Și în acest sezon, pentru campionat se vor lupta probabil City și Liverpool, în timp ce Spurs, United, Arsenal și Chelsea vor spera doar la prinderea unuia din ultimele două locuri care duc în Champions League.
Exceptând aceste formații, care prin bugetele și istoria lor se luptă în mod tradițional pentru un loc în frunte, există și o miză importantă pentru celelalte cluburi: locul 7 - cea mai bună echipă exceptând "monștrii".
Anul trecut aceasta a fost surprinzător nou-promovata Wolverhampton, iar în acest sezon Everton și Leicester par să aibă cele mai mari șanse să termine campionatul cel mai în față.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11

Cine poate fi marea surpriză din Premier League: argumentele lui Burnley

Eurosport propune însă un pariu pentru stagiunea în curs: Burnley, echipă care uimea Anglia în urmă cu doi ani, terminând pe 7 și calificându-se în Europa League.
2018-2019 a fost un sezon de tranziție, Burnley având un start extrem de greoi, asta și ca urmare a faptului că a trebuit să joace în paralel și în preliminariile Europa League. A fost eliminată în play-off de Olympiacos, însă stagiunea a fost complet ratată, jucătorii dând semne de reviriment abia în primăvară.
Acum, lucrurile par să fi reintrat pe făgașul normal, iar Turf Moor poate redeveni o redută greu de cucerit. În urmă cu două sezoane, Burnley a primit doar 17 goluri în 19 partide pe teren propriu (Arsenal avusese, spre exemplu, 20 de goluri primite, iar campioana City 14), iar în actuala stagiune apărarea pare din nou la înălțime.
https://i.eurosport.com/2019/04/19/2569492.jpg

Sean Dyche, garantul succesului pentru Burnley

Unul dintre principalele atu-uri ale celor supranumiți "The Clarets" stă în banca tehnică.
Sean Dyche, antrenorul de 48 de ani, care e la cârma echipei din 2012, este unul dintre cei mai apreciați tehnicieni britanici. Știe să obțină maximum de la jucătorii fără un CV deosebit, reușind să îi facă pe toți fotbaliștii să evolueze ca un tot unitar. Un strateg deosebit, Dyche organizează perfect jocul, însă stilul său este destul de diferit de al lui Tony Pulis, spre exemplu. Dyche e mult mai preocupat de pressing și de recuperarea posesiei, având ceva din filosofia lui Klopp din acest punct de vedere.
Tehnicianul conduce cu mână de fier Burnley, fiind extrem de respectat. Nici nu ar avea cum să fie altfel, în condițiile în care acum 7 ani a luat echipa de jos și a promovat-o de două ori, ultima oară în 2015-2016.
Lotul lui Burnley, extrem de omogen
Un alt atu al lui Burnley în acest sezon e reprezentat de faptul că dispune de un lot foarte omogen. Scheletul formației e cel de acum 3 ani, astfel că relațiile de joc dintre fotbaliști sunt excelente.
În această vară, Burnley nu a făcut transferuri spectaculoase, dar a căutat să își întărească punctele slabe. L-a luat pe Pieters pentru banda stângă, iar "implantul" s-a dovedit a fi deja unul inspirat.
Cum a arătat Burnley la ultimul meci din sezonul 2018-2018
  • Pope - Lowton, Long, Tarkowski, Ward - Lennon, Cork, Westood, Gudmundsson - Hendrick - Wood
Cum s-a prezentat Burnley la ultima partidă din Premier League, cu Liverpool
  • Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters - Lennon, Westwood, Cork, McNeil - Barnes, Wood

McNeil și Barnes pot produce marea surpriză în Premier League

E adevărat, pe fază ofensivă Burnley depinde mult de starea fizică a lui Dwight McNeil, care, la 19 ani, e văzut de mulți unul dintre cei mai talentați tineri jucători din Premier League. Cu o viziune excelentă, dar și cu apariții dese la finalizare, mijlocașul pare capabil să o ducă pe Burnley la alt nivel. Din păcate, el e predispus la accidentări, lucru care ar putea să o coste pe formația de pe Turf Moor.
Un alt atu al echipei este Ashley Barnes, un atacant extrem de versatil, care e incomod pentru orice apărare. Sezonul trecut, în ciuda unui parcurs slab al echipei, vârful a punctat de 12 ori, iar în acest sezon forma sa pare și mai bună. A punctat deja de 4 ori în primele 4 etape și mulți specialiști sunt de părere că fotbalistul care are și cetățenie austriacă poate face sezonul carierei.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24