Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cadou uriaș pentru Liverpool. "Cormoranii" depind doar de ei pentru a prinde loc de Champions League

Cristian Mihală

Actualizat 13/05/2021 la 10:19 GMT+3

Înfrângerea lui Chelsea cu Arsenal, de aseară, complică mult lupta pentru locurile 3-4 în Premier League. Liverpool depinde doar de ea în acest moment pentru a se califica în Champions League.

Mohamed Salah (Liverpool) surrounded by Manchester United players

Credit imagine: Getty Images

Ziua de azi e una extrem de importantă pentru formația lui Klopp în perspectiva salvării sezonului. La un moment dat, Liga Campionilor părea o fata morgana pentru fosta campioană, însă în acest moment șansele au crescut considerabil. Leicester a pierdut cu Newcastle, în weekend, iar Chelsea a cedat aseară, pe teren propriu, cu Arsenal. O victorie astăzi, cu United și un succes în weekend, cu WBA, ar face ca Salah&Co să vină la un singur punct distanță de Chelsea și la 3 de Leicester (cu două etape rămase de disputat).

Liverpool nu mai stă la mâna nimănui pentru un loc de Champions League

În consecință, putem spune că trupa de pe Anfield depinde în acest moment doar de ea pentru calificarea în Champions League. Pentru că în runda a 37-a Chelsea și Leicester vor avea meci direct. Ca atare, în cel mai rău caz pentru Liverpool (presupunând că își câștigă meciurile, evident), formația lui Tuchel se va impune în fața "vulpilor". Se va ajunge astfel la următoarea situație, înainte de runda 38: Chelsea 67 puncte, Leicester 66 puncte, Liverpool 66 puncte. În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare e golaverajul. Momentan "cormoranii" sunt la "doar" +18, în timp ce Leicester e la +21. Dar cele trei victorii luate în calcul pentru ca formația de pe Anfield să ajungă la 66 de puncte va echilibra golaverajul, ba chiar îl va înclina în favoarea lui Liverpool. În cazul în care Leicester o învinge pe Chelsea, în runda 37, sau obține un egal, albaștrii lui Tuchel vor avea fie 64 de puncte, fie 65, deci sub Liverpool, care în scenariul nostru câștigă tot.
În consecință, formația lui Klopp nu mai depinde de indirecte. Victorii pe linie până la final, în cele 4 meciuri pe care le mai are de jucat, sunt suficiente pentru a ocupa cel puțin locul 4 în Premier League.
Clasamentul în Premier League
1. Manchester City - 80 puncte (campioană)
2. Manchester United - 70 puncte
3. Leicester - 66 puncte (65-44 golaveraj) - 36 meciuri
4. Chelsea - 64 puncte (55-33 golaveraj) - 36 meciuri
5. West Ham - 58 puncte (35 meciuri)
6. Liverpool - 57 puncte (57-39 golaveraj) - 34 meciuri

Programul luptei pentru un loc de Champions League, din Premier League

Azi
  • Manchester United - Liverpool (22:15, Eurosport 2)
Etapa 36
  • WBA - Liverpool
  • Chelsea și Leicester joacă finala Cupei și au evoluat deja în această rundă, fiindu-le reprogramate partidele mai devreme.
Etapa 37
  • Chelsea - Leicester
  • Burnley - Liverpool
Etapa 38
  • Aston Villa - Chelsea
  • Liverpool - Palace
  • Leicester - Tottenham
Manchester United - Liverpool, duelul de care depind șansele "cormoranilor" de a rămâne în lupta pentru un loc de Champions League se joacă în această seară, de la 22:15, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo